Hemmalaget inledde matchen starkt och i högt tempo. Frekvent spel på djupet hotade gästerna genom hela den första halvleken och fint samspel mellan de centrala mittfältarna Frida Maanum och Filippa Angeldal gjorde att LFC fick alternativ i såväl defensiv som offensiv. Med pigga instick och djupa löpningar – där man inte helt var på rätt sida hela tiden – hotade LFC gästande Kristianstad stundtals. Gästerna stack upp genom pigga Rita Chikwelu som hotade med snabba löpningar och aviga finter. Linköping tvingades till ett byte redan efter drygt 20 minuters spel när Nilla Fischer klev av skadad och ersattes av Rakel Petursdóttír. Enligt de första rapporterna är det en skada på hälsenan. En pigg anfallstrojka bestående av Stina Blackstenius, Lina Hurtig och Mimmi Larsson fick bra understöd och bra bollar från mittfältet och var det inte Frida Maanum Leonhardsen som störtade fram så gjorde Filippa Angeldal det. Var det inte Anna Oscarsson på högerkanten så kom Elin Landström farande på vänsterkanten, men halvleken slutade mållös, dock med klar LFC-fördel.

– De gör det bra. De har scoutat oss väl och stänger oss bra i första halvlek. Men vi spelar bra i andra halvlek och äger bollen. Vi har filat på våra inspel, det är de som inte har suttit, sa anfallaren Lina Hurtig efter matchen. Hon hade inte fel. I den andra halvleken flöt LFC stundtals fram, även om de rejäla målchanserna var lätträknade. Just Hurtig fick ett jätteläge redan fem minuter efter paus. Anna Oscarsson serverade ett lågt, precist inspel från sin högerkant och Hurtig såg ut att ha mycket yta att skjuta på men skottet täcktes av en Kristianstadback och seglade över ribban.

– Idag skapar vi absolut lägen för att vinna och jag själv har ett som ska vara mål. Det är så klart frustrerande, men samtidigt skapar vi ändå lägena nu, sa Hurtig och fick medhåll från anfallskollegan Mimmi Larsson:

Artikelbild

| Nilla Fischer utgick skadad i denf örsta halvleken.

– Det är klart att det känns surt. Jag tycker att vi gör en bra prestation genom hela matchen. Att det inte finns där, det sista, känns surt. sa hon.

Nej, det ville sig inte för LFC-offensiven idag. Kristianstad stack upp i kontringar och pigge Chikwelu oroade LFC-försvaret matchen igenom. Nigerianskan hade även en boll i överliggaren när hon mer eller mindre svepte iväg ett skott i slutet av den andra halvleken. Men det var LFC som stod för de rejäla målchanserna: Stina Blackstenius serverades ett inlägg från Oscarsson som hon fri vid straffpunkten mötte med pannan men bollen seglade utanför. Tiden rann ifrån hemmalaget som, påhejade av majoriteten av de 2866 åskådarna på läktarna, vaskade fram två bra lägen på stopptid. Larsson kom igenom och kunde sånär lirka bollen förbi Elizabeth Brett Maron i gästernas mål. Kort därefter fick Dajan Hashemi bollen till skänks i straffområdet men hon fick den aldrig under kontroll och gästernas försvar kunde rensa undan bollen, vilket blev det sista som hände i matchen.

Mycket snack efteråt handlade om de många offsidelöpningarna. Publiken höll inte alltid med domartrion när flaggan höjdes men LFC spelade på gränsen hela tiden:

– Det finns mycket som kan spela in. Det är två spelare involverade. Vi kan utveckla tajmingen mer i våra löpningar och när passningen ska komma, sa Larsson efter matchen.

Artikelbild

| LFC var det klart bättre laget i den andra halvleken.

Resultatet till trots var hon positiv:

– Jag tycker att vi har något bra på gång. Alla jobbar mot samma mål. Det gäller att fortsätta att göra det vi är bra på så kommer det att lossna, avslutade hon.

I och med poängtappet har nu Linköpings FC fem poäng upp till serieledande Rosengård.