21-åriga Filippa Angeldal kom till Linköpings FC från Hammarby inför förra säsongen. Den offensiva mittfältaren gjorde det så pass bra, bland annat med sju mål, att hon nu får chansen i A-landslaget.

Förbundskapten Peter Gerhardsson hörde själv av sig till Filippa på tisdagskvällen och undrade om hon kunde packa väskorna och ta första bästa flyg till Sydafrika.

– Jag svarade ja direkt, behövde inte minsta tvekan. Det här är såklart jättekul och nåt man drömt om, säger Filippa och skrattar.

På onsdagsmorgonen flyger hon söderut för en heldag i luften.

– Blir väl att man får kolla lite filmer och försöka sova ett tag, säger hon om hur tiden ovanför molnen ska fördrivas.

Drygt tolv timmar senare är hon på plats i Kapstaden för att ansluta till övriga blågula gänget, som varit där sen i måndags.

Göteborgs Elin Rubensson följde inte med landslaget till match- och träningslägret på grund av en luftvägsinfektion. När det stod klart att Elin inte skulle hinna bli tillräckligt frisk gick frågan till Filippa, som sen tidigare har gjort två A-landskamper, båda i Algarve Cup i våras då hon även gjorde sitt första landslagsmål i A-sammanhang.

– Stommen därifrån är med nu också och de flesta känner jag även från U 23-landslaget.

VM i Frankrike i sommar är ett av Filippas mål med den kommande säsongen. Lägret i Sydafrika kan vara början till det som slutar med en biljett till världsmästerskapet.

– Jag vill ju visa upp mig och mina egenskaper nu, och försöka göra ett bra läger nu när jag får den här chansen. Den här veckan kan betyda mycket. Det är tidigt på året men formen känns bra. Det är ju så att det blir extra kul så här i början, att dra igång igen har man längtat efter, säger Filippa.

Sverige möter Sydafrika på Cape Town Stadium 22 januari. Innan dess har Filippa Angeldal ett antal träningspass på sig för att försöka få speltid.

Klubbkamraterna från LFC – Kosovare Asllani, Lina Hurtig och Mimmi Larsson – finns också med i truppen som befinner sig i Sydafrika. Liksom tidigare LFC-spelarna Stina Blackstenius, Fridolina Rolfö, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson.