90 minuter fotbollsgodis plus stopptid. Det var vad Linköpings FC bjöd på mot Vittsjö hemma i solskenet på Linköping Arena.

Maskinen LFC fortsätter dominera sina matcher. Frågan är om kvällens match mot Vittsjö inte var en av säsongens mest solida insatser. Man kan säga att Vittsjö inte var något vidare motstånd, men faktum är att de inför matchen låg på sjundeplats i tabellen med bara 10 insläppta mål på 8 matcher. Mot LFC släppte förre LFC-målvakten Katlynn Fraine – in åtta bollar. Och det var i underkant.

Pernille Harder gjorde 1-0 för LFC i 4:e minuten och Kristine Minde höll sig fram på nick i den 11:e minuten. Sen dröjde det ett tag. LFC fortsatte visserligen ha initiativet, men likt en boxare väntade de in rätt tillfälle att sätta in sina stötar.

Det dröjde till den 44:e minuten. Men det var värt väntan. Efter tre bra försök att skruva in bollen direkt på hörna lyckades Magdalena Ericsson på det fjärde (se tv-klippet). Bollen skruvade sig in perfekt i bortre krysset. En av de vackrare målen i år.

Trots en rejäl ledning mattades inte LFC av i andra halvlek. Slog sig inte till ro. Fortsatte att rulla runt när man hade bollen – och spela aggressivt de få gånger man inte hade den. Stina Blackstenius gjorde både 4-0 och 6-0. Däremellan stack Kristine Minde emellan med ett 5-0-mål.

Pernille Harder dribblade sen av några motståndare och stänka dit ett hårt skott i krysset bakom Katlynn Fraine. 7-0. Snyggt.

Innan Stina Blackstenius satte pricken över i:et, grädden på moset, löken på laxen... kalla det vad ni vill. 8–0, från nära håll, blev det i alla fall.

Kampen med Rosengård om guldet fortsätter därmed. En häftig duell mellan de två stora giganterna inom svensk damfotboll just nu.

Läs om hela matchen, minut för minut, här.