Det vill LFC göra med nya kapitalet

Bättre ekonomiskt läge – men räkna inte med någon toksatsning i Linköpings FC. ”Truppen blir nog något billigare”, säger sportchefen Olof Unogård.

Efter svajiga säsongen vill LFC ha mer balans i truppen.

Efter svajiga säsongen vill LFC ha mer balans i truppen.

Foto: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN

Fotboll2019-11-20 12:00

En hel del har hänt i allsvenska topplaget och helt klart är att det kommer att bli mycket nytt i truppen till nästa säsong. Samtidigt är den sedan tidigare utsatta ekonomiska situationen inte längre lika utsatt efter Michael Cocozzas miljongåva till bland andra LFC.

Faran för elitlicensen är borta och klubben kommer att gå in i 2020 med positivt kapital.

Men räkna inte därmed att truppen blir dyrare.

– Nej, det räknar vi inte med. Men det känns bra. Vi har fortfarande en av de högsta budgetarna i damallsvenskan. Vi kan få ihop den trupp som vi vill även om den nog blir något billigare än i år. Ambitionen är också att få den mer balanserad, säger Olof Unogård.

Det är ingen vågad gissning att runt en tredjedel av nästa års spelartrupp kommer att bestå av nya spelare. Samtidigt läggs mer kraft för att öka noggrannheten när det gäller att få in spelare med rätt egenskaper och karaktärer. Tanken är att stärka den sammanhållning som kan bli avgörande under tuffa tider. 

– Vi vill träffa alla vi värvar och prata om mycket annat än fotboll. Vi ledare ska vara tydligare redan från start och planen är att använda en del av kapitalet för att komma iväg på ett träningsläger under våren, säger Unogård.

Så här långt har LFC gjort klart med tre nya spelare: Cajsa Andersson och Ronja Aronsson från Piteå samt Johanna Alm från Lindö. Helt klart är att minst sju spelare lämnar/får lämna, däribland Emma Holmgren, Anna Oscarsson och Filippa Angeldahl. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!