LFC-spelare kan lämna efter missnöje

Linköpings FC ömsar skinn efter den svaga säsongen i allsvenskan. Tongivande spelare vill lämna eller kommer att få lämna laget, enligt våra uppgifter.

Olof Unogård har ett år kvar på kontraktet, men Linköpings FC, som har styrelsemöte, bekräftar inte hans fortsättning. Enligt Sportens uppgifter finns missnöje mot honom i delar av spelartruppen.

Olof Unogård har ett år kvar på kontraktet, men Linköpings FC, som har styrelsemöte, bekräftar inte hans fortsättning. Enligt Sportens uppgifter finns missnöje mot honom i delar av spelartruppen.

Foto: Alexander Svanström

Fotboll2019-10-30 20:00

Det bekräftas heller inte från LFC-ledningen att Olof Unogård, tränaren, kommer att få fullfölja sitt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020.

– Vi har styrelsemöte på måndag. Då ska vi gå igenom våra ekonomiska förutsättningar för att få lagbygget på plats. Det handlar om många bitar, vi utvärderar hela säsongen. När vi utvärderar helheten är det naturligt att utvärdera alla funktioner, säger LFC-ordföranden Paul Lindvall.

Sporten har uppgifter om att det finns missnöje med tränaren Olof Unogård i delar av spelartruppen från i år.

Paul Lindvall vill inte kommentera de uppgifterna.

– Alla tränare i alla klubbar finns det väl olika uppfattningar om, säger Lindvall.

LFC:s ordförande vill inte prata om enskilda personer i det här läget och när han pratar om A-laget är det både Olof Unogårds och assistenten William Strömbergs roll han nämner.

– Det viktigaste nu är att skapa ramen för spelarbudgeten till nästa år, säger Paul Lindvall.

Olof Unogård säger att ambitionen för honom är att fullfölja kontraktet med LFC.

Vad säger du om uppgifterna om att det finns missnöje med dig i spelartruppen?

– Man hör en massa uppgifter så här års och jag vet att det finns spelare som är mer nöjda än andra, säger tränaren som också säger att det är klart med spelare som lämnar. Men han vill inte säga än vilka spelare det är.

– Vi vill presentera det själva först och kommentera det sen, säger Olof Unogård som hoppas på bättre bredd och "balans" i truppen nästa år.

Karta: Linköping Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!