Klart: Nu läggs Super Lambo ned

Super Lambo har spelat sin sista match, nu läggs laget ned: "Vi har tvättat vårt sista matchställ", skriver ordföranden Gustav Skogens på Facebook.

Gustav Skogens och resten av styrelsen har beslutat sig för att lägga ned Super Lambo.

Gustav Skogens och resten av styrelsen har beslutat sig för att lägga ned Super Lambo.

Foto: Jennifer Berg Eidebo

Fotboll2019-11-19 13:45

Skogens grundade Super Lambo som ett korplag, men de senaste fem säsongerna har laget spelat seriespel. Tidigare i höstas ramlade man ur division 5 efter att ha lämnat walk over i sista matchen, och Gustav Skogens sa redan då till Sporten:

– Jag är rätt så säker på att vi inte kommer till spel nästa säsong. Det är väldigt få i föreningen som får slita hårt, Habib (Brahim) har till exempel gjort ett hästjobb. Till slut går det inte längre. 

Nu har en enig styrelse beslutat att lägga ned föreningen.

"Det är med stor sorg i hjärtat som jag bekräftar ryktena som florerat: 2019 blir FC SLB:s sista säsong i seriespel. Vi har tvättat vårt sista matchställ. Smörjt våra sista linimentgnistrande lår. Dragit vår sista baksida och slagit vår sista tunnel. En enig styrelse av närmast sörjande har beslutat att helt sonika lägga ner skiten", skriver Gustav Skogens på klubbens Facebook-sida.

Han fortsätter:

"På ett sätt är det det lättaste beslutet vi någonsin tagit. Sanningen är den att för att många ska få spela kravlös fotboll krävs mycket slit från några få brinnande eldar. Och elden har tagit slut. Samtidigt är det ett av mina allra svåraste beslut. Jag har varit med laget på hela resan sedan 2011 då vi bildade ett korpgäng av vårt gamla Östria P-88:gäng. Visionen när vi klev in i seriesystemet 2015 var att bygga en klubb som skulle finnas i 10, 20, 30 år framöver. Med facit i hand blev det inte så. Men jävlar vad roligt vi har haft på vägen."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!