Klart: Motalaprofilen blir tränare i City

Pierre "Brassen" Walfridsson sökte en ny utmaning. Han hittade den i Linköping City.

Pierre "Brassen" Walfridsson lämnar Maif för Linköping City.

Pierre "Brassen" Walfridsson lämnar Maif för Linköping City.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-09-23 12:00

– Jonte (Jonathan Johansson, Citytränaren) och jag har pratat om att göra något ihop, det känns som vi kompletterar varandra bra. Det ska bli kul med en ny miljö, jag har fått ett väldigt bra intryck av City, säger Pierre Walfridsson.

Han har de senaste säsongerna varit ansvarig för U19-laget i Motala AIF, men tar senare i höst steget över till Linköping City och seniorverksamheten. Här är tanken att han ska jobba mycket med analys av både motståndare och det egna laget.

– Det är bra för min egen utveckling. Man blir ifrågasatt på ett helt annat sätt av seniorspelare och jag har inget emot att känna den press som kommer att komma, säger Pierre Walfridsson.

Förhoppningen är även att han ska bidra till att förbättra ungdomsverksamheten ytterligare.

– Eftersom jag jobbat en hel del med ungdomsfotboll hjälper jag gärna till där också, säger Pierre Walfridsson.

Kontraktet är skrivet på ett år, Walfridsson kommer att bo kvar i Motala och pendla till träningar och match i Linköping.

Vad gäller huvudtränare i City är ingenting klart.

– Där är vi i nuläget inte nära någon speciell. Det kommer nog dröja innan det är klart, säger sportchefen Khalid Neshati. 

Samtal med de spelare City vill behålla har så smått kommit igång, bland annat är klubben mycket intresserad av att skriva nytt kontrakt med sommarens succényförvärv Dejan Polic.

– Vi har precis börjat diskutera, sa Polic till sporten efter 3-0-segern mot Team TG i söndags.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!