Kaptenen blir kvar i Linköping City

Lagkaptenen Wellinton Gigante blir kvar i Linköping City – oavsett superettan eller division 1. "Han är klar", säger managern Khalid Neshati.

Wellinton Gigante.

Wellinton Gigante.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2019-10-14 19:30

Mot alla odds – efter 17 poäng av 21 möjliga och sju raka matcher utan insläppt mål – har Linköping City en realistisk möjlighet att få kvala till superettan. Tre omgångar återstår och det är just nu tre poäng till tvåan Umeå.

– Det blir några riktigt spännande veckor, säger Khalid Neshati.

Med chansen till superettan kvar jobbas nu med parallella planer inför 2020. Fast grundtanken är densamma.

– Ja, som det ser ut nu vill vi behålla stora delar av truppen. Säg 80 procent, eller så. Vi har en stark kärna med spelare som också kan spela i superettan och det bygger vi vidare på. Det får inte bli för stor omsättning igen, säger Neshati.

Managern bekräftar att två av de brasilianska spelarna är sajnade och klara för en fortsättning: mittfältaren och lagkaptenen Wellinton Gigante och backen Leonardo Augusto Cunha De Lima. 

– Ja, de stannar oavsett om vi tar steget upp eller inte, säger Citymanagern och uppger att diskussioner även pågår med bland andra Almir dos Santos, Lawson Sabah, Michael Hartmann och Alexander Fioretos.

– Det kan alltid komma bud från klubbar högre upp, men alla har sagt att de vill stanna.

Men om det blir superettan måste värvningarna bli vassare?

– Nu tror jag inte att mitten och nedåt i superettan är så mycket bättre än toppen i division 1, men absolut. Det finns spelare som fått kontraktsförslag där vi vill avvakta och först se var vi hamnar.

Det negativa i helgen: skador på Adam Larsson, Yasouka Takuto och ovannämnde Leonardo.

– Oklart hur länge de blir borta, säger Khalid Neshati.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!