"Vi räknar med att fortsätta"

Linköpings HC räknar med fortsatt samarbete med Västervik.

Foto: Peter Jigerström

Ishockey2017-03-07 09:30

– Det har fungerat jättebra. Vi tänker på samma sätt och för vår del finns inget annat än att vi fortsätter. Vi har inte heller fått några indikationer om att Västervik vill annorlunda, säger klubbdirektören Anders Mäki.

Ett knappt år har gått sedan LHC från SHL och Västervik från allsvenskan kom överens om ett långtgående samarbete. Det löper på tills vidare – och allt talar nu för ett liknande upplägg över nästa säsong.

Båda klubbarna har så här långt gjort det bra i höst, vinter och vår. LHC har chans att komma tvåa i grundserien och jätteskrällen Vik spelade på måndagen första matchen i den så kallade slutspelsserien.

Med då finns utlånade LHC-backen Petter Hansson. Däremot står övriga spelare som tidigare lånats in, Simon Hellholm och Jonathan Rodensjö, utanför laget. Samtidigt tog LHC nyligen in Jörgen Karterud för resten av säsongen.

– Det var naturligtvis ett avbräck för Västervik, men vi känner att samarbetet varit bra för båda parter. Har vi en spelare som det är aktuellt att låna ut för att ges speltid eller någon annan anledning frågar vi alltid Västervik först. Sedan är det inte alltid att det finns behov, säger Anders Mäki.

Han tror att allsvenska topplaget också kan ha nytta av samarbetet när det gäller att jaga nyförvärv inför kommande säsong.

– Det kan vara ett trumfkort. Absolut. Spelarna vet att vi finns med i bilden och att en chans i SHL på så sätt kan komma närmare, säger Mäki.

Tomas Lind, sportchef i VIK, är också belåten med samarbetet.

– Det har fungerat bra. Jag tycker att det har varit lagom med lån. Jag har en bra dialog med Emwall (Fredrik, sportchef) och Karlin har detsamma med Tangnes (Dan, tränare), säger Tomas Lind.

När säsongen är slut för båda lagen räknar Lind med att parterna sätter sig ner och spikar upplägget inför 2017/2018.

– Först och främst ska vi se till att avsluta säsongerna på bästa möjliga sätt. Men sedan ska vi ta en diskussion. Vi resonerar likadant som LHC angående det här, säger Lind.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!