Poängkross av Washington i NHL

Rasmus Sandin gjorde tre assist i sin första match med Washington efter bytet från Toronto tidigare i veckan. –Det är väldigt roligt där ute och skönt att vinna, säger han efter matchen.

San Joses Andreas Johnsson i närkamp med Washingtons Gabriel Carlsson.

Ishockey2023-03-05 05:56

Washington besegrade San Jose med 8–3 på bortaplan. Fixstjärnan Alexander Ovetjkin verkar vara tillbaka i storform efter spelpausen i samband med faderns bortgång och gjorde två mål och en assist för Washington.

San Jose tog ledningen med 2–0 i första perioden, men Washington lyckades kvittera och gå om i andra och i sista periodvilan var ställningen 4–2, vilket blev till 8–3 i tredje.

– Jag hade ingen aning om vad jag gjorde där ute ibland. Men jag tycker att vi som lag skärpte till oss i andra och tredje perioden, säger Rasmus Sandin som i tisdags byttes mot Erik Gustafsson plus fördelar vid nästa draft.

Även svenske Gabriel Carlsson, vanligtvis i Washingtons farmarlag Hershey Bears, noteras för två assist.

Washington ligger nu tre poäng bakom Pittsburgh, som har spelat två matcher färre, för ett andra wildcard till Stanley Cup-slutspelet i NHL:s östra konferens.

– Jag tycker att de killar som hoppade in gjorde en jättebra match, säger Washingtontränaren Peter Laviolette.

San Joses Erik Karlsson noteras för två assist och lagkamraten William Eklund för en i sin säsongsdebut med San Jose.