Öhman: "Känns bara tomt"

Avslutningen på slutspelsserien bjöd på spänning som sent ska förglömmas. Efter stor dramatik tog säsongen slut för VIK:s del.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2017-03-14 21:31

Lilla VIK och stora AIK. Det var dessa två lag, som i varsin hall, gjorde upp om förstaplatsen i slutspelsserien som innebar fortsatt kval mot SHL.

Det var idrott i sin finaste form, där det är både vackert och brutalt på samma gång. Och den här gången fick den lilla klubben ge sig – på grund av två ynka mål mindre gjorda i serien.

– Just nu känns det bara tomt. Vi var så nära. Men fråga mig om några dagar så kommer jag vara glad och stolt över vår säsong, säger Victor "26" Öhman.

VIK vann mot Tingsryd med 3–0, men det räckte inte då AIK besegrade Almtuna med 5–2.

– Klart att man kan vara efterklok och tycka att det vore bättre om inbördes möten avgjorde sånt här i den här typen av serie. Men vi visste om spelreglerna på förhand, det är inget vi kan gnälla över nu, säger Victor Öhman.

Inför en kokande Plivit Trade-hallen satte VIK högsta fart från början, och de tappade inte direkt i frenesi av fansens högljudda stöttning.

Något mål producerades dock inte i första perioden, men VIK var ruskigt nära då både Victor Lindman och Mats Fröshaug träffade målramen.

Målen skulle komma i andra perioden. Och båda gångerna var det Victor "26" Öhman som med sitt rappa skott stänkte dit pucken.

2–0 var ställningen när mittenakten var slut. Samtidigt stod det 2–2 mellan Almtuna och AIK – VIK var där och då vidare i kvalspelet.

– Vi fick rapporter från AIK efter varje period. Och i tredje blev det mer kontinuerligt då Tomas Lind (sportchefen) stod i båset och rapporterade. Det var en speciell match, säger Victor Öhman.

Den tredje perioden var inget för nervsvaga personer. Taket i PTH höll på att lyfta hela vägen ut i Gamleyviken när Conny Strömberg tryckte in 3–0. VIK var då verkligen i förarsätet och tryckte på för mer mål.

– Det vara bra ett lag på isen i dag. Vi gjorde vad vi kunde, och kan inte vara annat än nöjda med vår spelmässiga insats. Men visst kunde vi ha gjort både fyra, fem och sex mål, säger Victor Öhman.

I Uppsala hände det också grejer. AIK tog ledningen med 3–2 och var då bara ett mål från att gå förbi VIK i tabellen.

Ni förstår: det var ohyggligt spännande.

Och värre skulle det bli.

När två minuter återstod av matchen i Västervik gjorde AIK 4–2. De gick om VIK. Mattias Karlin agerade och plockade ut målvakten Jonas Fransson i jakten på ett fjärde VIK-mål som krävdes på grund av målskillnaden.

VIK låg på och var nära flera gånger, men TAIF-keepern Niklas Rubin var vass. VIK vann med 3–0, men var beroende av att Almtuna reducerade mot AIK.

Det hände inte. AIK gjorde i stället ett femte i tom kasse. Och VIK:s säsong tog slut.

– Vi följde via mobilerna i omklädningsrummet efteråt. Det var Olle (Liss) som sa det först och slängde hjälmen. Då visste man att det var kört, säger Öhman.

Men de avslutade milt sagt med flaggan i topp.

Slutspelsserien

3–0

VIK–Tingsryd

Andra perioden: 1–0, 2:04, Victor "26" Öhman (Olle Liss) spel fem mot fyra, 2–0, 9:38, Victor "26" Öhman (Dan Pettersson, Erik Gustafsson).

Tredje perioden: 3–0, 0:53, Conny Strömberg (Mats Fröshaug).

Skott: 33–13.

Utvisningar: VIK:4x2 minuter, TAIF: 5x2 minuter.

Publik: 2 054.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om