Mingoia: "Det underlättar att vara flera"

Trevor Mingoia, amerikansk forward, blev siste man in i den VIK-trupp som återintar PTH-isen om drygt två veckor. Här berättar han om sitt klubbval – och om att vara en del av den nordamerikanska koloni som rört upp känslor.

Trevor Mingoia beskriver sig själv som "en målskytt i första hand" och han har siktet inställt på topp 8.

Trevor Mingoia beskriver sig själv som "en målskytt i första hand" och han har siktet inställt på topp 8.

Foto: Democratandchronicle.com

ishockey2018-07-19 12:30

LÄS MER:VIK bekräftar: Fjärde nordamerikanen klar

LÄS MER:VIK värvar ny kanadensare

LÄS MER:VIK värvar amerikansk toppback

LÄS MER:VIK:s drömvärvning – meriterad kanadensare

Både bland etablerade hockeymänniskor och på Twitter har det hissats, höjts på ögonbryn och dissats. Att VIK värvat inte mindre än fem nordamerikaner nu alltså. För Trevor Mingoia, känns det tvärtom.

– Det här var en chans jag inte ville passa på. Att få chansen att spela proffshockey i Europa och uppleva en ny kultur och ett nytt spelsätt tillsammans med flera andra härifrån känns jättespännande. Det är ändå en viss skillnad, på och utanför isen, och är vi flera kan vi hjälpa varandra, säger han till VT.

Västerviks IK:s senaste tillskott, som enligt sportchef Georgsson är det sista innan laget går på is, räknar med att bidra främst offensivt under kommande säsong.

– Jag är en målskytt i första hand. Mycket av mitt spel handlar om skicklighet och fart.

Den senaste säsongen delade New York-födde Mingoia, som mäter 180 centimeter och väger 86 kilo, mellan de två ligorna närmast under NHL: AHL och ECHL, för Nashville Predators samarbetsklubbar Milwaukee Admirals och Norfolk Admirals. Dessförinnan spelade han collegehockey för Providence på den amerikanska östkusten. Nu väntar nästa steg i hockeykarriären: Hockeyallsvenskan och VIK.

– Jag förväntar mig att vi är ett starkt lag som är med och utmanar om en plats bland de åtta främsta så att vi får chansen att spela slutspelshockey, avslutar Mingoia, som hoppas vara på plats i Västervik till den första augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om