MHC vann seriefinalen: "Bästa laget vi mött"

Trevande första period, dominerande i andra och kontrollerat i tredje. Mjölby HC tog hem seriefinalen mot tvåan Osby med 5–2 och tar nu ett järngrepp om förstaplatsen i Hockeytvåan Södra B.

Philip Dimtrén var riktigt nöjd med lagets prestation efter segern mot tabelltvåan Osby.

Philip Dimtrén var riktigt nöjd med lagets prestation efter segern mot tabelltvåan Osby.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2019-10-30 22:10

MHC:s lagkaptenen Philip Dimtrén var väldigt nöjd efter segern. 

– Det är det här men spelar för och det är jäkligt kul att få spela tuffa och roliga matcher. Grundserien är alltid lite speciellt i och med den här serielunken som blir i november och december. Det är matcherna efter jul man går och längtar efter, säger han. 

Kändes det att Osby är ett lag som ligger där de ska ligga? 

– Ja det tycker jag. Det är det bästa laget vi mött i år än så länge. Sedan har vi inte mött Olofström än. Men jag tycker de kändes riktigt bra så det var riktigt kul. Vår skridskoåkning, våra uppoffringar och spetsen framåt gör att vi drar det längsta stråt, säger Dimtrén. 

Förra säsongen tappade ni efter jul. Snackar ni något speciellt om att hålla fokus hela tiden nu? 

– Ja lite så. Vi har snackat om att hålla en jämnare nivå och försöka att inte ha de låga dipparna efter jul. Men jag tycker att vi är en bra grupp som har roligt och krigar för varandra. Den här matchen var riktigt stabil och skönt att vi kunde steppa upp mot ett bra lag redan nu, säger Dimtrén. 

På tio matcher har MHC nio vinster och en förlust. Med bland annat David Bremer och Victor Jigmalm som fortsätter att leverera poäng likt förra säsongen, samtidigt som yngre kommer upp och tar för sig, är MHC-kaptenen hoppfull inför Alltvåan. 

– Vi känns starka och när vi är bra gör vi det riktigt bra. Det gäller bara att minska på pucktappen och lite slarv som sker ibland. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!