MATCHGUIDEN: "Ljungh är fortfarande största stjärnan"

LHC har tre raka segrar mot Malmö. Kommer fjärde raka i kväll? Här är Matchguiden med allt ni behöver veta inför nedsläpp i Malmö arena.

240217 Linköpings Markus Ljungh under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Luleå den 17 februari 2024 i Linköping. 
Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / COP 102 / PH0234

240217 Linköpings Markus Ljungh under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Luleå den 17 februari 2024 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / COP 102 / PH0234

Foto: Peter Holgersson

Ishockey2024-02-22 14:00

Vad: Malmö-LHC, SHL.

När: Torsdag klockan 19.

Var: Malmö arena.

EXPERTRÖSTEN

undefined
Mattias Karlsson

MATTIAS KARLSSON, hockeyreporter Sportbladet:

I dina ögon – de fyra största faktorerna till LHC:s oväntat starka säsong? 

1) Marcus Högberg är SHL:s bästa målvakt tillsammans med Lasse Johansson. 2) Laget består av många spelare som kan hjälpas åt att göra mål och producera framåt. 3) Spelarna har lovat varandra att kriga för varandra och poängen hela vägen in till slutsignalen ljuder. 4) Klas Östman sprider optimism, tro och spelglädje för en vinnande sammanhållning.

Vad talar FÖR respektive EMOT att LHC skräller och tar sig långt i ett slutspel?

Laget har en mix av matchvinnare samt fysisk och mental hårdhet. Bara självförtroendet hos Jonathan Myrenberg att spela med vit klubba ska lyftas. Folk som inte varit i Linköping tycks heller inte förstå att de har ett av ligans allra bästa, starkaste och högljudda hemmastöd. Ingen får känns sig nöjd med SM-slutspel nu bara.

Säg att du bli strandsatt på en öde ö – vem i LHC hade du helst velat haft som sällskap?

För mig är den allra största stjärnan fortfarande kapten Markus Ljungh. Vi kan snacka hockey och spela nån slags landhockey, det låter trivsamt. Markus Ljungh är en komplett spelare med sitt skott, sin spelintelligens och sitt hårda jobb i alla spelformer. Då väljer jag bort rutinerade öbor som Sebastian Strandberg, Peter Jakobsson, Anthony Greco och Patrick Russell.

LÄGET I LHC

undefined
LHC:s William Worge Kreü spelar inte i kväll.

Backen William Worge Kreü, som råkade ut för en huvudtackling i matchen mot Luleå i lördags, var inte med på onsdagens ispass. Sjukgymnasten Jonas Emmoth skriver i ett sms att Kreü kände sig hängig och att han inte kommer spela torsdagens bortamatch mot Malmö. Det ger Arvid Aronsson, som stått vid sidan av i de senaste matcherna, chansen i backuppsättningen. Saknas gör också Taylor Leier (skadad) och Henrik Törnqvist (långtidsskadad). 

LÄS OCH LYSSNA

LÄS MER: LHC:s stjärnback lämnar för rivalen

LÄS MER: Han missar matchen mot Malmö

LÄS MER: Märkesfrågan som delar supportrarna

PODD: Ehn om husjakten: "Vill gärna rota oss"

HÅLL ÖGONEN PÅ

Malmös stjärna Janne Kuokkanen. Finländaren är tillbaka i spel igen efter sin skada och gjorde mål i lagets samtliga tre matcher i förra veckan. Kuokkanen hyllar i sin tur landsmannen och lagkamraten Lauri Pajuniemi. "Han är en fantastisk skytt, en av de bästa i Europa. Han kan göra många viktiga mål och är viktig för oss att ha i laget", sa Kuokkanen i TV efter straffsegern mot Örebro i lördags. 

undefined
SHL-tabellen inför kvällens omgång.

Tabellen. Med en knapp månad kvar av grundserien (nio matcher för LHC) är utgångsläget välsmakande för LHC vad gäller att ta en placering bland de sex bästa, vilken ger en direktplats till kvartsfinalerna. LHC är i dagsläget tabellfemma, med sex poäng ner till sjuan Leksand och ytterligare två poäng ner till åttan Luleå. 

Övriga matcher i kväll: Örebro-Leksand, Luleå-Oskarshamn, HV 71-Timrå, Modo-Skellefteå, Växjö-Färjestad, Rögle-Frölunda.

SKÅNERÖSTEN

SIFFROR

Utvisningsminuter, Malmö: 253. LHC: 332.

Vunna tekningar, Malmö: 50,86 procent. LHC: 48,40 procent.

Mål i numerärt överläge, Malmö: 22,22 procent. LHC: 23,36 procent.

SENASTE MÖTENA

undefined
Så här såg det ut när Jesper Pettersson satte avgörande 2-1 bakom Malmös målvakt Daniel Marmenlind när lagen möttes i Malmö arena i december.

240111: LHC-Malmö 3–0

231207: Malmö-LHC 1–2 

231005: LHC-Malmö 6–3

230304: Malmö-LHC 4–3 efter straffar

230105: LHC-Malmö 2–0

221103: Malmö-LHC 3–5

221025: LHC-Malmö 1– 6

ODDSEN

1: 2,33, X: 4,10, 2: 2,70 (Svenska spel, torsdag förmiddag)

FÖLJ MATCHEN

Via vår liverapportering på Corren.se

TV4 Sport Live 

Sportscoms app (lyssna live på matchen)

TIPSET

Malmö krigar kring de nedre strecken och just därför kan det här mötet sluta med en "motivationsetta". Samtidigt står det oerhört viktiga spel för LHC om man vill befästa sin plats bland topp-sex så det är väldigt svårtippat på förhand. 4-3 till Malmö?

LHC möter Malmö i kväll.
LHC möter Malmö i kväll.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!