LHC:s nya otur i förlängning – våra punkter

2–3-förlust efter förlängning för Linköping HC i andra SM-kvartsfinalen mot Skellefteå. Här är våra punkter och betyg.

Skellefteås Petter Granberg och Oskar Nilsson mot Linköpings Arvid Costmar under kvartsfinal två i SHL mellan Skellefteå och Linköping.

Ishockey2024-03-24 18:35

SMÄRTSAM FÖDELSEDAG

Broc Little fyllde 36 dagen till ära, men den blev smärtsam. I slutet av första perioden fick LHC-stjärnan rejält ont efter att ha täckt ett skott. Han satt också kvar på bänken och pratade med lagläkaren i början av pausvilan. Till andra perioden var han tillbaka och Linköping kunde pusta ut. Trots att Little sköt matchen till förlängning blev det till slut en smärtsam födelsedag med en ny förlust.

ÖSTMAN VANSINNIG – ÖPPNADE BÅSDÖRREN

I slutet av andra perioden fick LHC utvisning med sig med bara sekunder kvar. Den verkställdes efter målvaktsblockering och när tiden skulle ställas rätt, så var det 1,2 sekunder kvar av perioden på klockan. Det fick LHC-tränaren Klas Östman att bli vansinnig, öppna båsdörren och kräva mer tid.

HEMMAFANSEN SKREK PÅ ALLT

Efter utvisningen på Elias Salomonsson, och situationen där Bystedt klarade sig med tur från matchstraff. Så skrek hemmafansen under en period om utvisning för allt.

DRÖJDE INNAN LHC TOG BETALT

LHC gick ut och dikterade villkoren spelmässigt första halvan av första perioden. Spelade offensivt och skapade lägen, men lyckades inte ta betalt och få med sig mål. Det gjorde däremot Skellefteå när det var deras tur att diktera det offensiva spelet. Det gav hemmalaget ledningen med 1–0. Inte heller när LHC fick chansen i fem mot tre i 58 sekunder lyckades man göra mål. Det skulle dröja till tredje perioden innan första LHC-målet kom.

TUFF – MEN LUGN

Lance Bouma är inte populär bland hemmafansen och hemmalaget för sitt fysiska spel. När Skellefteå försökt reta upp honom till att gå över gränsen har han dock behållit lugnet. Bouma är viktig för LHC med sitt fysiska spel, på rätt sida gränsen.

NYTT FÖRLÄNGNINGSDRAMA

En förlängningsperiod räckte inte för att avgöra. I den andra perioden dröjde det bara 20 sekunder innan Dylan Sikura blev matchjälte efter att ha blivit friställd av en puck som studsa på Oscar Fantenbergs skridsko.