LHC:s jättetalang – så ska vi slå ut Skellefteå

Linköpingsgrabben Filip Bystedt har spelat i LHC sen barnsben. Om tio dagar får han också spela sitt första slutspel för moderklubben. "Det känner jag en otrolig stolthet över", säger Bystedt.

Filip Bystedt, Linköpingskillen som äntligen ska få spela slutspel för moderklubben LHC.

Filip Bystedt, Linköpingskillen som äntligen ska få spela slutspel för moderklubben LHC.

Foto: Peter Holgersson

Ishockey2024-03-12 22:23


20-årige jättetalangen pustar ut efter en märklig match. LHC hade inget att spela för. Motståndarna Örebro hade allt att spela för.

– Det var lite konstigt såklart. Men vi ville förbereda oss för slutspelet. Jag tycker ändå inte att jag höll igen. Jag har ju inte spelat asmycket de sista tio matcherna så nu ville jag bara kliva ut och spela så, säger Bystedt efter straff-förlusten med 2–3 mot Örebro.

Senaste matcherna har Bystedt fått allt mindre istid. Men formtoppen är på väg.

– Ja. Det har varit lite tyngre och jag har behövt jobba med mycket isträning för att komma tillbaka självförtroendemässigt. Men till slutspelet tror jag att jag är i toppform. Det blir lite av en omstart.

Det egentliga fokuset var nog dock på ett annat motstånd. Efter tisdagens SHL-omgång står det klart att LHC får Skellefteå som kvartsfinalmotstånd. En kvartsfinalserie som inleds om tio dagar.

– Det kommer bli tufft. Vi hade en match som var lite fram och tillbaka (förlust med 1–7 på bortais) men annars har det varit tufft. Vårt mål är att ta oss vidare. Så det ska vi göra.

Hur lägger ni upp taktiken för att bräcka Skellefteå?

– Nu ska vi försöka slappna av lite. Träna proffsigt och bra men också så att vi får ta hand om våra kroppar. Sen mer scoutingmässigt är jag nog fel man att fråga. Jag gör det som coacherna säger, ler Bystedt.

Bystedt blickar runt i Saab arenas katakomber. Här väntar nu lugnet innan slutspelstormen. En storm som Bystedt som spelare aldrig varit med om innan. Men som Linköpinsgrabb är han väl medveten om vad den kan innebära på östgötaslätten.

– Det är speciellt och betyder massor. Jag känner en otrolig stolthet över att få spela slutspel för "Cluben". Vi ska offra oss och göra allt vi kan för att kunna gå hela vägen, säger LHC-talangen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!