LHC:s dragkamp om stjärnan – gett ett bra bud

Dragkampen om forwardsstjärnan Leon Bristedt är i full gång – och Linköping HC är med. "Det finns ekonomiska möjligheter", säger en källa till Sporten.

Vad väljer Leon Bristedt för ny klubb till nästa säsong? Mycket talar för en hemflytt till SHL och då vill LHC fajtas om hans namnteckning.

Vad väljer Leon Bristedt för ny klubb till nästa säsong? Mycket talar för en hemflytt till SHL och då vill LHC fajtas om hans namnteckning.

Foto: Jesper Zerman

Ishockey2024-04-15 13:15

Efter några år i Davos är det klart att Leon Bristedt inte blir kvar där – och det är högst osäkert om någon annan klubb i Schweiz väljer att satsa på 29-åringen.

Då talar mycket för en återkomst till SM-finalisten Rögle och Ängelholm där han slog igenom stort och där familjen har hus. Men bakom förhandsfavoriten lurar LHC och enligt Sportens uppgifter går klubben hårt för att få tillbaka landslagsspelaren som var i Linköping under sina juniorår och med en sambo som är från stan.

Sportchefen Peter Jakobsson har tidigare bekräftat det stora intresset, men vill inte uttala sig mer specifikt om läget för dagen. Enligt andra källor har LHC erbjudit ett i sammanhanget välbetalt kontrakt och det ska även "finnas ekonomiska möjligheter för att vara med i racet".

Leon Bristedt, som om några veckor spelar med Tre Kronor i Linköping, ses som en toppvärvning tänkt för en stor roll i lagbygget.

"Inget är klart. Just nu knapp fördel för Rögle med tanke på bakgrunden där", uppger en källa.

I skrivande stund har LHC elva forwards klara i truppen inför hösten: Broc Little, Patrick Russell, Ty Rattie, Remi Elie, Markus Ljungh, Christoffer Ehn, Henrik Törnqvist, Fabian Wagner samt nyförvärven Nick Shore, Oscar Lawner och Adam Hofbauer. Dessutom är Lance Bouma klar för en fortsättning, men det har ännu inte kommunicerats.

Det betyder att ytterligare två nya anfallare ska in, varav åtminstone en högt upp i hierarkin.

– Planen är att vi ska vara fjorton forwards, säger Peter Jakobsson.

Vad för typ av spelare vill ni ha in?

– Så bra ishockeyspelare som möjligt. Jag vill inte måla in mig i ett hörn och säga att vi vill ha den eller den typen.

Vad som händer med ett annan drömnamn, Jakub Vrana som tillbringat större delen av säsongen i St Louis farmarlag Springfield, är fortsatt oklart.

– Inget nytt där. Vi vill extremt mycket ha honom till Linköping, säger Jakobsson.

Så vill han hit...

– ...så löser vi det. Om han inte vill ha lika bra betalt som i NHL.

Utöver dubbla forwards är planen att värva en tänkt toppback. LHC ville ha Oscar Engsund, men HV betalade bättre och vann dragkampen. Ett alternativ är fortsatt Jacob Larsson som efter många år i Nordamerika, den här säsongen i Ottawas farmarlag Belleville i AHL, kan vara på väg tillbaka till Sverige.

– Inga kommentarer mer än att vi är intresserade av alla duktiga spelare, säger Peter Jakobsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!