LHC värvar mer – och håller plats öppen för veteranen

Linköping HC lämnar en forwardsplats öppen för att ge Pernilla Winberg tid att komma tillbaka.

Pernilla Winberg.

Pernilla Winberg.

Foto: EMIL LANGVAD/BILDBYRÅN

Ishockey2020-07-31 13:04

– Vi bekostar specialbehandlingar åt henne i Stockholm och det verkar ge effekt, säger Roger Ekström, som utöver ordförandejobbet även fungerar som sportchef på damsidan.

På söndag återsamlas LHC:s damtrupp efter sommaruppehållet. Som Sporten berättat tidigare görs en nysatsning för att hitta tillbaka till toppen och ytterligare två nya spelare är på ingång. Roger Ekström vill inte gå in på några namn, men bekräftar att slutförhandlingar pågår med en back och en forward från Nordamerika.

– Vi har goda förhoppningar att få det klart så att de i alla fall kan vara med på första ispasset på måndag, säger han.

Redan tidigare har LHC värvat nordamerikanska kvartetten Stephanie Neatby, Gracen Hirschy, Carly Bullock och Jennifer Wakefield. Den sistnämnda, som gjort succe i klubben tidigare, kommer dock att missa de första seriematcherna i höst på grund av ett matchstraff med Djurgården i SM-slutspelet i våras.

Därmed en forwardsplats kvar att fylla – och tanken är att den ska gå till Pernilla Winberg. Veteranens karriär har, som vi berättat flera gånger tidigare, under de senaste åren kantats av otäcka smällar mot huvudet som tvingat henne till vila.

– Det är en lång och jobbig process och inte minst sliter det med ovissheten. Jag har bra och dåliga dagar. Men jag vill verkligen tillbaka. Jag tror på och strävar efter det, sa hon så sent som för någon månad sedan. 

Nu har läget ljusnat så pass mycket att LHC är berett att hålla en plats öppen med förhoppningen att 31-åringen ska ta den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!