LHC-tränaren: "Det börjar bli dags att sätta fart igen"

En dryg vecka har gått sedan Klas Östman klappade händerna och tackade publiken för stödet. "Det börjar bli dags att sätta fart igen", säger LHC-tränaren.

Klas Östman (till höger) och övriga LHC-tränare tackar publiken för stödet efter sista matchen i förra veckan. Nästa vecka samlas coacher och sportchefer för att utvärdera.

Klas Östman (till höger) och övriga LHC-tränare tackar publiken för stödet efter sista matchen i förra veckan. Nästa vecka samlas coacher och sportchefer för att utvärdera.

Foto: Peter Holgersson

Ishockey2024-04-06 08:00

Ni som två gånger om var i Saab arena i förra veckan har garanterat inte glömt stämningen. LHC föll i fyra raka i matchserien mot Skellefteå, men gjorde det efter tre övertidsförluster och ett drag på läktarplats som var något utöver det vanliga.

– Helt fantastiskt, måste jag säga. Jag har inte upplevt att det varit så i Saab arena tidigare och inte heller när vi vann med Zug nere i Schweiz. Det var häftigt. Till och med när vi åkte ur fanns en sådan värme, säger Klas Östman när man med en veckas distans tänker tillbaka på det som hände.

Han funderar lite innan han fortsätter:

– Man känner sig som en jäkla loser när det blir 0–4 i kvarten och ändå säger att det var någon form av positiv känsla. Men jag tror att du förstår vad jag menar. Fram till nu har vi fått börja om på ny kula varje år. Nu kan vi bygga på ett lag men också på ett spel där vi kan förfina och göra saker bättre. Det ska vi passa på att utnyttja.

Själv stack tränaren i väg på en kortare resa direkt efter, men är nu hemma och tillbaka i vardagen.

– Första känslan är att det blir tomt. Mycket tankar, mycket funderingar. Samtidigt är man ganska van och åtminstone för mig går det ganska fort innan jag börjar tänka på det som kommer framåt. Nu börjar det bli dags att sätta fart mot nästa säsong igen. Det är ganska kul, säger Klas Östman.

Blir det lättare med den avslutningen i åtanke?

– Det känns hur inspirerande som helst. Samtidigt är jag tråkig nog att konstatera att det inte kommer att gå av sig själv. Det blir en utmaning att göra samma sak, men ännu bättre. Det är lätt att alla tänker att "nästa år blir vi tvåa och sen blir det guld". Tyvärr är det inte så enkelt, men det går ju.

Om drygt två veckor är det återsamling, men utan en och annan spelare som lämnat/fått lämna.

– Klart att du blir fäst vid killar som du jobbat med länge. När du ser en sån som Jeppe Pettersson sitta kvar i omklädningsrummet och helst inte vill ta av sig matchtröjan. Det känns. Även om vi går vidare av olika orsaker är det människor. Man ska inte glömma det.

Har du sett någon från slutspelet?

– Ja, jag har sett en del, men inte allt.

Vad säger magkänslan – vilket lag tar guld?

– Det är svårt när det är så jämnt. Det känns ändå som att Växjö är laget att slå. Men räkna inte bort Skellefteå. Med samma målvaktsspel som mot oss och med (Jonathan) Pudas tillbaka tror jag att de blir att räkna med, säger Klas Östman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!