Supporterpanelen: "Ibland blir allt bara fel"

LHC:s storförlust mot Skellefteå chockade många LHC-supportrar. Går det att dra några växlar av debaclet? Tre supportrar tycker till om det, och en hel del annat i veckans panel.

LHC:s Christoffer Ehn får förtroendet när supportrarna tar ut sin boxplay-formation.

LHC:s Christoffer Ehn får förtroendet när supportrarna tar ut sin boxplay-formation.

Foto: Peter Holgersson

Ishockey2024-01-16 20:00

PANELEN

undefined
Tobias Elf Svensson

Tobias Elf Svensson, "drivit den inofficiella LHC-sidan"

undefined
Markus Hilmander

Markus Hilmander, "hockeytokig tvåbarnspappa"

undefined
Tim Ulriksson

Tim Ulriksson, "supporter som brinner för Cluben"

undefined
Stor frustration i LHC när laget förlorade stort mot Skellefteå i lördags.

1. Storförlust med hela 1–7 i lördags mot Skellefteå. Vad drar du för växlar av det debaclet.

Tobias Elf Svensson: Ibland blir allt bara fel, för allt gick fel i lördags sett till utvisningar och försvarsspel. Jag tyckte ändå att det fanns något grundspel i fem-mot-fem. Men chans till revansch mot Leksand som också hade en dålig kväll.

Markus Hilmander: En rejäl käftsmäll, men LHC-spelarna är så pass professionella så den matchen är redan glömd. Lärdöm: undvik utvisningsbåset och spela bättre i box-play.

Tim Ulriksson: Man ska inte dra jättestora växlar. Sex av sju mål gjordes i powerplay och där är det högsta klass på Skellefteå. Det som slår mig är att det fortfarande är en stor skillnad mellan LHC och de absoluta topplagen.

undefined
Örebros tränare Johan Hedberg har fått sparken. Rätt eller fel? Det tycker panelen till om.

2. Örebro sparkade i helgen tränaren. Rätt eller fel att kicka coachen när det går dåligt? Varför? 

Tobias Elf Svensson: Helt rätt. Jag blev förvånad av att Niklas (Eriksson) blev förpassad från första början. Örebro har såklart tappat spelare detta år som gjort laget trubbigare, men Hedbergs spelsystem och coachstil nådde nog inte fram till gruppen. 

Markus Hilmander: En mycket bra, men svår fråga. Jag tycker det är rätt, åtta av tio gånger så blir det en positiv effekt. Laget vaknar till och börjar (förhoppningsvis) prestera bättre. Men i långa loppet ska man nog kika på sportcheferna för det är de som tillsätter tränarteamet.

Tim Ulriksson: Felet är inte bara Hedbergs utan jag skulle hävda att laget inte alls matchar med den hockey som han ville spela. Det behövs mer spets ifall Örebro ska lyfta.

undefined
LHC:s Christoffer Ehn får förtroendet när supportrarna tar ut sin boxplay-formation.

3. Avgörande slutspelsmatch, en minut kvar. LHC leder men ska spela tre-mot-fem. Vilka spelare skickar du in och varför? 

Tobias Elf Svensson: Fantenberg, Pettersson och Ehn. Två trygga backar som lyckas vinna sina dueller och Ehn är riktigt bra defensivt men har bra fart på rören för att hinna till rätt plats. Kanske kan vi till och med göra ett mål.

Markus Hilmander: Pettersson, Ehn och Bouma. Terriern Pettersson framför mål, gör så att vår målvakt ser pucken hela tiden. Bouma täcker skott. Ehn vinner tekningarna så kanske Pettersson kan lobba in pucken i mål.

Tim Ulriksson: Tre defensivt skickliga spelare, Ehn - Fantenberg - Pettersson.

Panelen tycker till om storförlusten i Skellefteå - och vilka spelare de hade litat på i ett avgörande box-play.
Panelen tycker till om storförlusten i Skellefteå - och vilka spelare de hade litat på i ett avgörande box-play.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!