LHC-stjärnan om nya matchstraffet: "Varit där själv"

Mardrömsstart. Igen. Förlust. Igen. Matchstraff. Igen. "Vi får hitta en plan för hur vi ska göra det bättre på lördag", sa Jeff Jakobs.

Broc Little suckade djupt efter torsdagens förlust mot Leksand med 2-5.

Broc Little suckade djupt efter torsdagens förlust mot Leksand med 2-5.

Foto: Magnus Andersson

Ishockey2024-01-18 22:16

Assisterande LHC-tränaren var förstås besviken efter 2–5 i hemmamötet med Leksand som därmed passade på att ta sig förbi tabellen. Linköping HC inledde svagt inför 8 001 åskådare i Saab arena, hamnade i 0–3-underläge efter en period och var sedan aldrig riktigt nära att på allvar ta sig in i matchen igen.

När Anthony Greco dessutom fick matchstraff för knätackling mot slutet var det godnatt.

Amerikanske forwarden riskerar därmed avstängning, men besked kommer under fredagen. Sedan tidigare är Lance Bouma avstängd efter omdiskuterade tacklingen häromsistens.

– Jag stod i båset och såg inte exakt vad som hände. Det är så svårt att säga. Eftersom domarna tittade på det på video får man utgå från att det blev rätt, sa Jeff Jakobs.

Han fick se Markus Ljungh (1–3) och Ty Rattie (2–5) göra mål, men det var förgäves. 

– Första perioden var Leksands. Absolut. De får sina mål och skapar fler chanser. Sen kanske 3–0 var i tyngsta laget, men vi bjuder på för stora lägen och tappar i våra "hemgångar". Sen blev det bättre och vi styrde lite mer av spelet. Vi får titta på och analysera mer vad som gick snett, sa LHC-tränaren.

Ni släppte till ovanliga många öppna målchanser?

– Ja, framförallt i första perioden. Antingen sorterade vi fel eller också tappade vi gubbar för högt upp så att de fick slå oss. Det är den enkla av mig analysen just nu. Sen får vi sätta oss och titta mer på det. 

Tolv insläppta mål på två matcher nu.

– Det är så klart inget jag är nöjd med. Jag vet också att det går upp och ned i det här. Nu gäller det att analysera och försöka hitta en plan för hur vi ska göra det bättre (mot Modo) till på lördag.

Hur kan den planen se ut?

– Den här gången var det "hemgångarna" som sårade oss. Mot Skellefteå släppte vi sex mål i fyra mot fem. Så det är lite olika saker. Vi får se vad vi kan göra bättre, sa Jeff Jakobs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!