Myrenberg längtar redan till Linköping: "Får gåshud"

Matchen i Skellefteå var just slut – och Jesper Myrenberg såg redan fram emot nästa. "Jag får gåshud när jag tänker på vilken stämning det kan bli i Saaben", sa LHC-målvakten.

Jesper Myrenberg.

Jesper Myrenberg.

Foto: Ola Westerberg

Ishockey2024-03-24 21:00

Han var så klart lika besviken som alla andra efter ännu en smärtsam upplösning på slutspelsdramat mot Skellefteå.

Det blev 3–4 efter förlängning i första kvartsfinalen. Det blev 2–3 efter förlängning i den andra nu.

Dylan Sikura avgjorde tidigt i femte perioden sedan pucken olyckligt studsat på LHC-kaptenen Oscar Fantenbergs skridsko.

– Man kan lugnt säga att stjärnorna stod rätt för dom, sa Jesper Myrenberg.

När Marcus Högberg blev sjuk kastades orutinerade 23-åringen rakt in i hetluften. Det började inget vidare med tre insläppta mål på tre minuter i fredags, men efter det har han, liksom hela laget, gjort det alldeles utmärkt. Men lika sjutton: två blytunga förluster och lång uppförsbacke på vägen till semifinal.

– Jäkligt roligt med slutspelshockey med så mycket känslor. Jag är imponerad över hur vi har spelat och gjort våra bästa prestationer på hela säsongen. Även om det är snöpligt att förlora så här visar vi varandra att det kommer att vara en lång och jämn matchserie, sa Myrenberg.

Han längtade till match tre på tisdag inför fullsatta läktare i Saab arena.

– Nu får vi komma hem och bygga ny kraft. När jag fick reda på att jag skulle spela tänkte jag direkt på trycket som kommer att bli där. Jag får nästan gåshud nu också. Fansen gjorde det starkt som åkte hela vägen upp hit och när det blir över 8 000 i Saaben kommer det att bli en ruggig stämning.

För att ta sig vidare krävs nu fyra vinster på fem matcher.

– Vi har pressat Skellefteå stenhårt i två matcher nu. Alla sa att det här skulle bli en promenad i parken innan de var i semifinal, men nu vet alla att vi är jäkligt starka och ett jobbigt lag att möta. Jag är säker på att Skellefteå känner det också, sa Jesper Myrenberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!