"Kan inte vänta bara för att de är från Linköping"

LHC-bekantingar ryktas till andra klubbar i SHL. "Vi kan inte vänta på spelare bara för att de har koppling till Linköping", säger sportchefen Peter Jakobsson.

LHC-bossen Peter Jakobsson och åtta spelare med Linköpingsanknytning: Gabriel Carlsson, Calle Dahlström, Adam Ginning, Klas Dahlbeck, Malte Strömwall, Leon Bristedt, Jakob Lilja och Olle Lycksell.

LHC-bossen Peter Jakobsson och åtta spelare med Linköpingsanknytning: Gabriel Carlsson, Calle Dahlström, Adam Ginning, Klas Dahlbeck, Malte Strömwall, Leon Bristedt, Jakob Lilja och Olle Lycksell.

Foto: Montage (bilder från Bildbyrån och TT)

Ishockey2023-04-26 12:30

Det är ingen hemlighet att LHC vill bygga på spelare med Linköpingskoppling – och allt fler i truppen har gått igenom klubbens akademiverksamhet. 

Samtidigt pratas nu exempelvis om att backarna Carl Dahlström och Gabriel Carlsson är högaktuella för Färjestad och Rögle.

Peter Jakobsson har också noterat det, men säger till Sporten:

– Det viktigaste för oss är att ha bra hockeyspelare. Sedan är det en bonus om de kommer från Linköping. Skulle Calle Dahlström gå till Färjestad, HV eller Örebro...just nu har vi fullt på backsidan. Vi kan inte vänta på spelare bara för att de har mer eller mindre stark koppling till Linköping. Det går inte att gråta över spilld mjölk.

– Det är duktiga hockeyspelare och kul om de kommer hem till Sverige. Självklart vill vi se dem här, men ibland stämmer inte tiden och tajmingen.

Framåt har LHC ett par lediga platser och Sporten har tidigare berättat att Malte Strömwall är en potentiell återvändare som finns högt upp på önskelistan. Leon Bristedt och Jakob Lilja är två andra namn som har nämnts, men de har ett år kvar på kontrakten i Schweiz respektive Ryssland.

Peter Jakobsson igen:

– Det är samma där. Om exempelvis Strömwall och Lilja hade varit lediga och redo att ta ett beslut i morgon hade det varit jätteroligt, men nu är det inte så. Då kan inte vi sitta och vänta bara för att de kanske är härifrån eller har anknytning hit. Det vet dom om. Sen om jag om två månader inte fått tag på det vi söker och de är lediga...

Det är en balansgång att vänta – men inte för länge?

– Dyker det upp rätt saker och vi kommer överens, då slår vi till. Vi väntar inte bara för att. Men det ska dyka upp rätt spelare och kännas rätt för båda parter.

Har ni närmat er någon?

– Nej, vi jagar fortsatt brett vidare, säger Peter Jakobsson.

Utöver de redan nämnda finns andra LHC-profiler som Gustav Forsling, Jakub Vrana, Klas Dahlbeck, Adam Ginning och Olle Lycksell just nu på andra ställen och i andra länder i hockeyvärlden.

– Vi försöker så klart hålla en dialog med allihop, men jag har väl inte hunnit rassla igenom alla ännu, lite beroende vad status är och vad vi behöver. Självklart är det enormt viktigt att hålla kontakten med alla killar som har en anknytning till Linköping. De ska känna sig sedda, behövda och veta att de är välkomna att vara här och träna på somrarna om de har vägarna förbi eller är här i stan. Dörren är öppen för alla, säger Peter Jakobsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!