Nu bekräftas LHC:s fräcka värvning från rivalen

Nu bekräftas att LHC värvar Nick Shore från HV 71 – men amerikanske centerstjärnan missar de första matcherna i höst.

Nick Shore har spelat i NHL, AHL, KHL och SHL och nu väntar ytterligare ett par säsonger i Sverige. I Linköping.

Nick Shore har spelat i NHL, AHL, KHL och SHL och nu väntar ytterligare ett par säsonger i Sverige. I Linköping.

Foto: David Wreland

Ishockey2024-04-06 15:02

– Han kommer första oktober och får sköta sommarträningen i USA, säger sportchefen Peter Jakobsson.

Expressen var först med uppgifterna om den fräcka värvningen från värsta rivalen och det var uppgifter som Sporten strax senare kunde bekräfta. Nick Shore har vid ett par tillfällen under de senaste varit aktuell för en flytt till Linköping, men då har det av olika anledningar inte blivit något.

Nu blir det.

Den välmeriterade 31-åringen – med 304 NHL-matcher på sitt cv – presenteras på klubbens hemsida och säger själv:

– Jag är väldigt exalterad. Klubben har tagit stora steg på alla plan den senaste tiden och jag vill bidra med mitt spel på isen för att fortsätta bygga på den resan Linköping är mitt uppe i.

LHC-tränaren Klas Östman känner honom väl sedan deras gemensamma tid i schweiziska Zug och Shore värvas för dyra pengar in för att ta en stor roll som förstacenter. I en tänkt toppkedja med exempelvis Ty Rattie och Remi Elie?

Inte omöjligt. 

– Efter samtalen med Peter (Jakobsson), Tony (Mårtensson) och ledarstaben så är jag övertygad om att vi kommer ha ett väldigt starkt lag de närmaste åren som kan utmana de allra bästa i ligan, för att i slutändan även kunna gå långt i ett slutspel, säger Nick Shore som under den gångna säsongen svarade för 34 poäng på 46 matcher med bottenkämpande HV.

Eftersom han hade så kallat artistkontrakt krävs att han av skatteskäl är ute ur landet i sex månader, vilket gör att han inte kan ansluta till nya klubben förrän i oktober. Det innebär i sin tur att han missar de inledande SHL-matcherna, där LHC inleder mot en nykomling på hemmaplan 21 september.

Om det betyder att LHC täcker upp med ytterligare en forward inför seriestart är oklart. Det kan också bli att någon från juniorlaget ges chansen.

– Vi är självklart väldigt glada över att han har valt att skriva på för oss. En otroligt skicklig spelare som kommer att spetsa vår centersida ytterligare. Hans poängproduktion, inte bara här i Sverige utan även i resten av Europa, vittnar om att han har anpassat sig till spelet här. Han kan ligan, lagen och arenorna och den erfarenheten ska inte underskattas, säger assisterande sportchefen Tony Mårtensson.

Nick Shore har skrivit på ett kontrakt som gäller till våren 2026. Av övriga LHC-centrar har Markus Ljungh och Christoffer Ehn avtal till 2027 och Patrick Russell till 2025.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!