Klart: forwarden blir kvar i LHC – hyllar fansen: "Passionerade"

Nu bekräftas att Lance Bouma spelar vidare i LHC. "Jag har haft en grym tid med grabbarna sen jag kom hit", säger han.

Lance Bouma är klar för en fortsättning i LHC. "En viktig ledare för oss", tycker sportchefen Peter Jakobsson.

Lance Bouma är klar för en fortsättning i LHC. "En viktig ledare för oss", tycker sportchefen Peter Jakobsson.

Foto: Peter Holgersson

Ishockey2024-04-16 14:30

Sporten har tidigare skrivit att Lance Bouma blir kvar i Linköping över nästa säsong – och nu bekräftas att populära kanadensaren skrivit på ett nytt kontrakt.

Han säger själv till klubbens webbplats:

– Jag är väldigt glad och exalterad över att få chansen att spela i Linköping även över nästa säsong. Jag har haft en grym tid med grabbarna sen jag kom hit i höstas och ser verkligen fram emot att få bygga vidare på det som vi påbörjat.

Och fortsätter:

– Det som har fastnat hos mig är att Linköping är en härlig hockeystad med väldigt passionerade supportrar. Under slutspelet kände man verkligen att hela staden stod bakom oss och nästa säsong ska vi göra allt för att bjuda tillbaka genom att ta nästa steg. 

Rutinerade forwarden, med över 360 matcher i NHL, värvades in under den gångna säsongen och gjorde med sin fysik mycket nytta som rollspelare i tredje- eller fjärdekedjan. Det blev inte så många poäng (åtta på 45 matcher), men sportchefen Peter Jakobsson säger:

– En viktig pjäs för det här laget, både på isen med sin attityd och karaktär men även i omklädningsrummet där han är ett superproffs med allt vad det innebär. 

– Det är lite av en otacksam uppgift att ”bara” starta i egen zon, spela boxplay och täcka skott, men det behövs och han har gladeligen tagit sig an det. Lance ger ett lugn till vårt lag när det hettar till på isen, han visar med stor pondus vad han vill och vi ser att han kan bli en ännu större ledare hos oss.

Kontraktet gäller till våren 2025. Därmed har LHC tolv forwards klara inför hösten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!