Här är tydliga beskedet från LHC-basen

Räkna med förstärkning till LHC-damerna inom kort. "Det finns ett antal kontakter tagna", säger ordföranden Roger Ekström.

LHC letar förstärkning.

LHC letar förstärkning.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-11-27 18:00

Linköping HC har, mycket på grund av alldeles för många skador, tagit alldeles för få poäng i SDHL-hockeyn så här långt och det tippade topplaget återfinns överraskande på andra halvan av tabellen.

Men nu kan Sporten avslöja att laget är på väg att förstärkas för att vända den negativa trenden.

Det bekräftar Roger Ekström.

– Ja, det finns ett antal kontakter tagna. Vi ser behovet att något behöver göras. För framtiden kan det absolut vara nyttigt att så många yngre spelare har fått chansen, men samtidigt är det viktigt att vi inte bränner ut dem. Nu kan vi förhoppningsvis skörda frukterna av deras ökade erfarenhet redan till nästa år, säger LHC-basen.

Och det finns pengar kvar i budgeten?

– Kanske inte just i damernas budget, men. . .ja, det finns utrymme för det. Vi har haft frågan uppe i styrelsen och det är viktigt för oss. Så målet är att få in lite förstärkning. Kim (Martin Hasson, en av sportcheferna) håller i det här, men det är ingenting som är klart än.

Ett flertal SHL-klubbar har storsatsat på sina damlag inför och under säsongen, vilket är en förklaring till att LHC åtminstone tillfälligt tappat mark. En annan är extremt många skador och även om några spelare var tillbaka i helgen saknas fortfarande flera tunga namn, med landslagsveteranen Pernilla Winberg i spetsen.

– Vi började inget vidare förra året heller, men då var det inte så här problematiskt med skador, säger Roger Ekström.

LHC-damerna spelar närmast mot AIK på lördag och SDE på söndag.

Roger Ekström.
Roger Ekström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!