"Är besviken på allt och alla"

Mycket på spel i en av höstens hittills viktigaste matcher. Det märktes inte. "Just nu är man bara besviken på allt och alla", sa LHC-backen Jonas Holös.

Jonas Holös spelade tillsammans med Eddie Larsson mest i LHC, men kunde inte vara nöjd med vare sig lagets eller sin egen insats i Gävle.

Jonas Holös spelade tillsammans med Eddie Larsson mest i LHC, men kunde inte vara nöjd med vare sig lagets eller sin egen insats i Gävle.

Foto: MATHIAS BERGELD/BILDBYRÅN

Ishockey2019-11-28 21:15

Det var fyra poäng upp till Brynäs på sista slutspelsplatsen före nedsläpp i Gävle.

Det kunde ha minskat till en – men ökade i stället till sju efter 1–3-förlusten.

– Det är mycket som har känts bättre på slutet och även om vi förlorade två matcher i förra veckan gjorde vi ändå en hel del bra. Men det här? Det kändes som vi tappat allt och var tillbaka på ruta ett igen. Varför det blev så har jag inget bra svar på, sa Jonas Holös.

Rutinerade backen, inför säsongen värvad från Fribourg i schweiziska ligan, avbröt det sedvanliga motionscykeltrampandet för att försöka förklara vad som hände i det så viktiga streckmötet mot Brynäs.

Han lyckades inget vidare.

– Jag har inget bra svar på varför det såg ut som det gjorde. Men det var definitivt inte bra nog.

Han var befriande ärlig efter tredje raka LHC-förlusten. Inget skitsnack eller försök till taskiga bortförklaringar. Efter en lovande period med elva poäng av tolv möjliga har det tagit tvärstopp och Holös såg både bestämd och besviken ut när han sa:

– Det blir en tuff hemresa, det förstår alla. Vi får några timmar att tänka på vad vi gjort och inte gjort. Just nu blir man bara så besviken på sig själv och på laget och på allt och alla. Det blir att sitta och fundera lite i bussen.

Det såg ut som om det saknades attityd.

– Jag vet inte vilket ord jag ska använda, men vi måste hitta ett sätt att få ihop det på. Det måste hända något och det måste hända något snabbt. Alla vill mycket och kämpar, men till slut handlar det om att du måste spela med pucken, sätta passningarna och göra de rätta grejerna. Nu började vi med att stå stilla och slarva. Första tio minuterna satt vi kvar i bussen.

Ja, det var en mörk LHC-kväll och en insats som lämnade mycket i övrigt att önska. Inte minst hade Jonas Gustavsson, målvakten, det jobbigt, släppte ett par till synes billiga puckar förbi sig och blev utbytt efter Victor Söderströms märkliga mål till 3–0 i andra perioden.

Redan där kändes det avgjort.

Brynäs inledde bäst och tog också ledningen i numerärt överläge. William Worge Kreü drog på sig en till synes onödig utvisning och Jonas Gustavsson gjorde ett tydligt misstag när han släppte Tomi Sallinens direktskott förbi sig intill första stolpen.

– Hösten har varit tuff, vi får slita för precis allting och då är det ännu viktigare att vara noggrann med detaljerna. Sen har vi dragit på oss för många utvisningar och straffats hårt av det. Vi snackade om att det krävdes bättring till andra perioden och så började vi lika illa som i den första, sa Jonas Holös.

LHC-bekantingen Joachim Rohdin spräckte sin egen målnolla när han satte pucken i krysset innan Victor Söderström ökade ytterligare. Backens passning ändrade riktning på en klubba och hittade in förbi Gustavsson som efter det byttes ut mot Jacob Johansson som kom in och höll nollan.

Alltid något.

Reduceringen kom med åtta minuter kvar genom Jaakko Rissanen, men det var för lite och för sent. Det var en uppryckning i slutperioden, men LHC var aldrig nära.

– Vi försökte jaga och fick ett mål till slut. Vi tryckte och tryckte. . .men det hände liksom ingenting, sa Jonas Holös.

Bert Robertsson, tränaren, sa:

– Väldigt dålig energi från början och vi fick betala för det hela matchen. 

Någon förklaring?

– Nej. Vi har haft en lång bussresa, men det är en jättedålig ursäkt. Jag hade förväntat mig något helt annat.

Jimmy Andersson utgick i slutet av matchen. I skrivande stund oklart vad det var för skada.
Jimmy Andersson utgick i slutet av matchen. I skrivande stund oklart vad det var för skada.
Fakta

Namn: Jonas Holös.

Född: 1987 i Sarpsborg.

Längd: 180 cm.

Vikt: 89 kg.

Klubbar i karriären: Sparta, Färjestad, Lake Erie, Colorado, Växjö, Lokomotiv Jaroslavl, Fribourg och nu LHC.

SHL-facit i höst: 21 matcher, 2 mål och 6 assists.

Övrigt: Gjort 14 VM-turneringar och över 200 landskamper för Norge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!