Uppgifter: Astbrant klar för ny klubb

I november lämnade Johan Astbrant överraskande tränarposten i Linköping IBK. Nu avslöjar Expressen att Astbrant ska ha gjort klart med en ny klubb.

Förre Linköpingstränaren Johan Astbrant sägs vara klar för en ny klubb.

Förre Linköpingstränaren Johan Astbrant sägs vara klar för en ny klubb.

Foto: KRISTER ANDERSSON/Bildbyrån

Innebandy2021-02-19 09:00

Enligt Expressen är Astbrant klar som ny tränare i klassiska Warberg, nu tvåa i den södra allsvenskan, till nästa säsong. 

– Jag har pratat med Warberg precis som jag gjort med många andra lag. Men jag har varit tydlig med att jag inte vill göra klart med något lag för tidigt. Det är ovisst kring vilka serier lag kommer tillhöra och sådana bitar. Med respekt mot andra tränare så är det också svårt att säga att jag är nära något lag, säger Astbrant som inte vill bekräfta att han redan ska ha gjort klart med Warberg. 

Astbrant tackade för sig i Linköping i november efter flera framgångsrika tränarår, med bland annat SM-finaler 2015 och 2016 som de stora höjdpunkterna. 

– Bensintanken är slut och jag känner att jag inte har engagemanget som krävs för att göra ett tillräckligt bra jobb. Och när jag inte har lågan kvar känns det inte rätt mot föreningen att fortsätta det halvår jag har på kontraktet. Då kan föreningen lägga de pengarna på något bättre, sa Astbrant till Sporten efter beslutet. 

Astbrant har sedan dess bott i Malmö med sin familj. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!