Libk-veteranen hoppas på nytändning efter avhoppet

Förväntas det en nytändning i Libk, efter tränaren Johan Astbrants avhopp förra veckan? "Ja kanske", säger veteranen Martin "Marre" Karlsson.

Nu är David Gillek ensam kvar som tränare, efter Johan Astbrants avhopp förra veckan. Veteranen Martin Karlsson tror kanske på en liten nytändning.

Nu är David Gillek ensam kvar som tränare, efter Johan Astbrants avhopp förra veckan. Veteranen Martin Karlsson tror kanske på en liten nytändning.

Foto: Peter Calen

Innebandy2020-11-30 20:01

Marre är en av tre spelare som är kvar sen laget spelade SM-final senast, 2016. Och han är den ende som varit med under Libk:s alla säsonger i SSL, sen 2010.

Först spelade han ihop med Johan Astbrant.

– Som spelare var han rätt ful. Eller säg så här, han gjorde allt för att vinna. Han var inget fysfenomen, men smart och hade ett bra skott.

2013 tog han över som tränare, mitt under säsongen. Och Marre har spelat kvar hela tiden.

– Jag gillade verkligen Astbrants engagemang och glöd, hur han hela tiden ställde krav på alla i och omkring laget. Men den här säsongen kanske han inte riktigt har varit sitt riktiga jag.

Han fortsätter:

– Så för mig kom inte det här helt oväntat. Jag har haft det lite på känn. 

Hur blev reaktionen när ni spelare fick veta i lördags?

– Det blev väldigt tyst skulle jag säga. Många blev nog väldigt överraskade. Och det var många fuktiga ögon när det var dags att skiljas åt.

Hur tror du att laget kommer förändras?

– Inte särskilt mycket egentligen. Astbrant och Gillek har ju gjort resan ihop den här säsongen och byggt både lag och spel tillsammans. Det kommer inte bli lika stor omställning som om en tränare fått sparken och det kommit in någon helt ny. Men kanske en liten nytändning på nåt sätt, det vore ju bra så vi fick igång spelet.

Ditt betyg på säsongen så här långt?

– Två av fem. Vi har inte alls fått ut den kapacitet som finns i laget, kanske i någon match men inte mer. Vi måste bli betydligt jämnare.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!