Libk gästade krislaget – våra punkter efter matchen

Libk reste till Skåne för att besegra ett ekonomiskt krisande FC Helsingborg. Tre poäng skulle bärgas men ett haveri i den andra perioden höll på att ställa till det.

Libks rutinerade Martin Karlsson stod för matchens citat när han suckade efter lagets usla powerplay i den andra perioden.

Innebandy2023-01-29 17:08

POWERPLAYHAVERIET

Efter dubbla utvisningar på Helsingborg-spelare fick Libk, i mitten av den andra perioden, chansen att spela hela fyra minuter med en man mer. Resultatet? Två solklara chanser, för Helsingborg. Det där såg inte alls bra ut och ska Libk bli något att räkna med i vår krävs att de förvaltar sina chanser mycket bättre.

SLUTSPELSTANKARNA

Libk var i underläge efter två perioder. Efter knappa sju minuter in i den tredje perioden var läget tvärtom. På en dryg minut hade Libk lyckats vända på matchen. Något som blev matchvinnande.

– Det kommer bli svårt att komma topp 4 men vi ska göra allt vi kan för att så fort det går säkra slutspelsplatsen. Sen kanske vi kan ta det lite lugnare och fokusera på träningar inför slutspelet, sa Libk-tränaren David Gillek efter segern med 5–3.

CITATET

"Det går långsammare än vad Max Wahlgren (Helsingborgs rutinerade spelare) springer. Då är det illa. Vi är alltför bekväma och står och suger på bollen", sade Martin Karlsson, Libks i sin tur rutinerade forward, som var mäkta irriterad efter Libks andraperiod.

DEN SKÅNSKA KRISEN

Rådande lågkonjunktur och långa bussresor kors och tvärs över landet gör att den ekonomiska verkligheten är tuff i SSL. Det märks hos Libks motståndare, FC Helsingborg, som fått beskedet att de inte klarar elitlicensen. Föreningen kämpar men spelarna har fått frågan om att avstå från sina löner enligt bland annat Helsingborgs dagblad.