Kvaläventyret tog slut för FBC

Det var nära. Men nu är säsongen slut för Linköping FBC. Det blir inget mer kvalspel.

Det var tufft och tätt mellan Linköping FBC och Åby, som i duellen mellan FBC:s William Westerdahl och Åbys Marcus Bohman.

Det var tufft och tätt mellan Linköping FBC och Åby, som i duellen mellan FBC:s William Westerdahl och Åbys Marcus Bohman.

Foto: Peter Calén

INNEBANDY2017-03-15 22:04

– Just nu är det riktigt surt, men när grabbarna får smälta det här i några dagar kommer de nog att förstå att vi gjort en väldigt bra säsong.

FBC:s tränare Harman Haurami försökte samla ihop sina känslor bara några minuter efter ännu en dramatisk kvalmatch mot Åby Oilers.

– Det var nära i kväll igen, precis som förra matchen. Men vi hade inte marginalerna med oss nu heller, samtidigt som de har några spetsspelare som sätter dit lägena när de får dem.

Matchen stod länge och vägde. FBC hade ledningen två gånger om, vid 1–0 och 2–1, men Åby kom tillbaka och var lite vassare när det skulle avgöras i sista perioden.

För FBC saknade inte lägen. Skillnaden var att man satte sina skott i ribbans underkant (Yousif Touma) och stolpen (Filip Cammerudh).

När exempelvis Åbys måltjuv Jonathan Pegler fick läge, då small det. Som när han satte viktiga 3–2 och gav Åby ett övertag man aldrig släppte.

Därför får ÅBY nu spela vidare om en plats i allsvenskan där man möter vinnaren mellan Tullinge och Värmdö.

Pegler, som tidigare spelat i Superligan med Linköping IBK, sa:

– Det var tufft. De snabba målen i sista perioden var otroligt viktiga för oss. Vi fick inte dit bollen i den första och i den andra trots att vi hade jättebra lägen.

– Mitt mål? Fan vad skönt det var. Det gjorde att vi fick flowet med oss.

I den andra kvalduellen vann Tullinge borta mot Värmdö och därmed är det 1–1 i matcher.

– Det spelar ingen roll vilka vi får, vi måste kunna slå alla lag om vi vill gå upp. Det gäller bara för oss att ladda om och hålla oss friska.

Harman Haurami, FBC:s tränare sa till sist:

– Vi har bjudit hårt motstånd och pressat Åby i två roliga matcher. Det har varit en nyttig erfarenhet för våra unga spelare.

Linköping FBC–Åby IBK 2–4

Kval till division 1

Målen: 1–0 (14.52) Jesper Alm, 1–1 (16.17) Simon Tvingsell, 2–1 (33.19) Adam Zetterström, 2–2 (40.24) Joakim Marcus, 2–3 (44.30) Jonathan Pegler, 2–4 (55.04) Jimmy Bagge.

Publik: 617

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!