Knapp seger för Rimforsa mot Hjulsbro

Bortalaget Rimforsa vann matchen mot Hjulsbro i division 2 Östergötland herr i innebandy.

Hjulsbro IK Herr förlorade mot Rimforsa IF

Hjulsbro IK Herr förlorade mot Rimforsa IF

Foto: Montage

Innebandy2023-11-04 17:09

Resultatet i lördagens match i Stureforshallen blev 8-7 (2-0, 3-4, 3-3).

Rimforsas tränare Victor Sandborg om matchen:

- Vi börjar matchen starkt och stänger ner Hjulsbro. I andra perioden rycks matchbilden sönder med utvisningar åt båda hållen, vilket gör att vi tappar rytmen lite och blir slarviga i våra uppspel och det svänger mycket fram och tillbaka. I den tredje perioden får vi mer kontroll men de får många bollar till mål och är starka framför vårt mål. Vi lyckas hålla ifrån tillslut, med känslan av att vi ändå var det bästa laget. Vi lyckades göra många psykologiska mål och var aldrig i underläge. Stort plus till Simon Sverre och Petter Melkersson som med sina individuella insatser bidrog till viktiga mål.

Segern var Rimforsas fjärde på de senaste fem matcherna.

I början av matchen var Rimforsa starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Simon Sverre i mitten av perioden. Hjulsbro förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 4-5.

Tredje perioden slutade 3-3 och Rimforsa vann matchen med 8-7.

Simon Sverre gjorde tre mål för Rimforsa och spelade fram till ett mål och Petter Melkersson gjorde tre mål för. Jerry Hjort gjorde ett mål och totalt tre poäng för Hjulsbro.

Hjulsbro har nu tre poäng efter fyra spelade matcher, medan Rimforsa har 13 poäng efter fem matcher.

Söndag 12 november 17.30 spelar Hjulsbro borta mot Linköp Univ. Rimforsa möter Linköping AIS hemma i Hackelhallen fredag 10 november 19.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!