Fyra raka segrar för Rimforsa

Rimforsa och Linköping U har två helt olika formkurvor.

Rimforsa IF vann mot Linköping IBK Ungdom

Rimforsa IF vann mot Linköping IBK Ungdom

Foto: Arkivbild

Innebandy2024-01-12 21:02

Rimforsa vann fredagens möte i Hackelhallen och har därmed fyra raka segrar i division 2 Östergötland herr i innebandy. Bortalaget Linköping U däremot har sex raka förluster. Matchen slutade 10-3 (5-2, 2-0, 3-1).

- Vi förlorar mot ett bra lag. Vi krigar men räcker inte till. Vi måste få bort våra egna misstag om vi ska ha en chans att hålla jämna steg i dessa matcher och tyvärr lyckas vi inte tillräckligt bra med att minimera misstagen och behöver få mer kliniska avslut själva. Hatten av och nya tag är det som gäller. Viktigast idag var att vi inte viker ner oss utan krigar hela vägen, tyckte Linköping U:s tränare Daniel Hermansson, efter matchen.

Rimforsas tränare Victor Sandborg kommenterade matchen:

- En bra match från vår sida där vi klarar av att spela med ett högt tempo och stressa fram misstag från ett ungt Linköping. Med lite enklare spel och mer effektivitet hade vi kunnat göra ett par mål till och även undvikit att släppa in något av de målen som Linköping gjorde. En bra laginsats med tre producerande femmor.

I första perioden var det Rimforsa som var starkast. Laget vann perioden med 5-2.

Efter 11.17 i andra perioden slog Jonas Karlsson till, framspelad av Simon Sverre och gjorde 7-2. Rimforsa vann också tredje perioden 3-1 och matchen med hela 10-3.

Rimforsas Daniel Karlsson stod för ett mål och tre assists och Tobias Claesson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Rimforsa ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Linköping U är på elfte och sista plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 20 januari. Då möter Rimforsa KFUM Norrköping i Bråvallahallen 14.00. Linköping U tar sig an Linköping IBS hemma 13.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!