Föll tungt mot gamla laget: "Tyckte att jag filmade"

Det blev en het återträff för Nicola Bischofberger – och Libk-backen lämnade prestigemötet i Sporthallen som bitter förlorare.

Nicola Bischofberger föll mot sitt gamla lag. Här i duell med tremålsskytten Alexander Galente Carlström.

Nicola Bischofberger föll mot sitt gamla lag. Här i duell med tremålsskytten Alexander Galente Carlström.

Foto: Peter Calén

Innebandy2020-12-19 20:16

– Det var ganska speciellt att möta så många som man spelat med tidigare. Det blev några tuffa närkamper, men det är bara kul med känslor, sa han efter 5–6-förlusten i Sporthallen.

2017 tog han SM-guld med Falun och efter några år i schweiziska topplaget Wiler-Ersigen är han nu inne på första säsongen i Linköping. 26-åringen svarade för en godkänd insats mot gamla laget, drabbades av dubbla utvisningar och fixade även en tvåminutare åt andra hållet.

– De tyckte tydligen att jag filmade där, men med en sådan tackling i ryggen är det inte lätt att stå upp, sa Nicola Bischofberger och log snett.

Men mest suckade han efter uddamålsförlusten. Efter vinster mot Växjö och Pixbo bröts segersviten i tredje raka hemmamatchen i superligan. Det var ingen vidare klapp inför korta juluppehållet.

– Det känns som vi förtjänade mer. Jag tyckte inte att Falun var bättre, så det kunde ha gått åt båda håll, sa Bischofberger.

Rätt så.

Det svängde rejält i laddade kvällsmötet i Sporthallen och det var lika på fem efter 40 av 60 minuter.

Då ska ni veta att Libk inledde vasst med mål av Viktor Palm och Simon Palmén – varpå oväntat formsvaga Falun vände med tre fullträffar på inte ens tre minuter. I andra perioden hade bortalaget 5–3 – men efter snabba mål av Matej Jendrisak och Oskar Hovlund var det kvitterat.

Det betydde helt ovisst läge inför slutperioden.

Där styrde Malte Lundmark in 5–6 efter 8.41 och mer än så blev det inte trots en intensiv avslutning med få avblåsningar. Det hettade också till rejält på slutet och gurgel utbröt när hemmaforwarden Martin Karlsson visades ut, men det lugnade ned sig och efter slutsignalen var det glatt samspråk mellan bland andra Karlsson och Faluns tremålsskytt Alexander Galente Carlström.

– Vi spelade riktigt bra i början. Men Falun är bra om de ges tid i offensiv zon och du kan inte göra 20 dåliga minuter mot så starkt motstånd. Då blir du straffad direkt. Men jag tror absolut att vi kan konkurrera med de bästa lagen till våren. Det är bara att titta hur det såg ut nu. Falun har en stark förstalina, men bakom är det mycket tunnare, sa Nicola Bischofberger.

Nästan direkt efter matchen lämnade han för Arlanda och sedan vidare hem till familjen i St Gallen.

– Jag åker tillbaka redan den 26:e, så det blir kort men intensivt. Förhoppningsvis hinner jag med att åka lite skidor i bergen och få några bra dagar med familjen.

Tuff duell vid sargen där Libkforwarden Viktor Palm är på fall.
Tuff duell vid sargen där Libkforwarden Viktor Palm är på fall.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!