Fem punkter från Libk-segern: "Mer hetta"

Linköping innebandy vann mot Helsingborg med 7–4 i ett eldigt och dramatiskt toppmöte. Här är våra fem punkter från matchen.

Simon Palmén är enormt viktig för Libk.

Simon Palmén är enormt viktig för Libk.

Foto: Claes Nilsson

Innebandy2022-03-02 20:59

1) Simon Palmén. Oerhört hög lägstanivå, gör nästan aldrig en dålig match utan att för den skull synas hela tiden. Målskytt ikväll. Kan inte vara långt ifrån en landslagsplats.

2) Slutspelet närmar sig. Det märks att säsongens höjdpunkt står för dörren. Mer hetta och intensitet än på flera veckor i sporthallen när topplagen drabbade samman. Kul!

3) Arg. Domarna hamnar ofta i fokus i innebandy. Båda lagen hade sitt att säga om rättsskiparnas insats, men Helsingborgstränaren Niklas Pålsson var totalt vansinnig i slutsekunderna och blev utvisad. På väg ut sparkade han i sargen och kvällens största jubel utbröt i sporthallen. 

4) Max Wahlgren. Kanske inte bäst tränad i SSL, men oj vilken poänggörare han är den förre Libkspelaren. Alltid på rätt plats för att avlossa ett skott eller slå en avgörande passning. 55 poäng på 24 matcher säger det mesta.

5) 27–3! Djurgården håller uppenbarligen inte SSL-klass. Nog för att Falun är bra, men 3–27 (!) i baken i onsdagskvällens match är inget gott betyg åt Stockholmslaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!