Hymers jättetalang får stipendium

CK Hymers cykeltalang Hugo Forssell får 50 000 kr från RF och Svenska spel för att fortsätta sin elitsatsning.

CK Hymers Hugo Forssell får 50 000 kr från RF.

CK Hymers Hugo Forssell får 50 000 kr från RF.

Foto: Per Bergsten

Cykling2019-09-24 11:00

Hugo Forssell var en av sammanlagt 391 idrottare som sökte det så kallade elitidrottsstipendiet där 75 idrottare till slut fick 50 000 kr var för att kunna satsa på sina karriärer.

– Att fler och fler landslagsaktiva i de flesta idrotter satsar på en dubbel karriär där de kombinerar elitidrott och studier är mycket positivt och gynnar både den idrottsliga och den civila karriären, säger Liselotte Ohlson, avdelningschef för elitidrottsstöd på RF i ett pressmeddelande.

Alla 75 stipendiater håller landslagsnivå i sin idrott, ett flertal har medverkat på EM, VM, Paralympics eller OS (junior/senior) och ett antal har tagit medalj på internationella mästerskap. Hugo Forssell har en mycket framgångsrik säsong bakom sig med flera fina tävlingsresultat. Han har också blivit uttagen till landslaget och gjort flera bra insatser utomlands.

Förutom ekonomiskt stöd ingår också resursstöd från Riksidrottsförbundet i idrottspsykologi, idrottsmedicin och idrottsfysiologi inklusive idrottsnutrition. Och inte minst, ett läger under tre dagar på Bosön med deltagande på Idrottsgalan i januari, skriver RF i sitt pressmeddelande.

Bland övriga stipendiater märks bland annat kulstötaren och svenska rekordhållaren Fanny Roos och förra LFC-spelaren Tove Almqvist. Även Motalatjejen och höjdhopparen Maja Nilsson har fått 50 000 kr. Maja bor och tävlar numera i Göteborg. Fler idrottare på allt högre nivå söker stipendiet vilket gör att urvalet blir tuffare och tuffare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!