På måndagen passerade han miljonen inkört och är tvåa i Mantorptravets tränarliga 2018.

Fyra hästar hade Tomasz Wisniewski till start igår på Mantorp och det slutade med två segrar, ett andra- och ett fjärdepris. Totalt har stallet gjort 61 starter, tagit 13 segrar (21,3 procent) och i snitt per start hela 17 370 kronor.

Måndagens två vinnare var Isla de Pinos och Olivinia. Den förstnämnda fick ett fint lopp i andrapar utvändigt och behövde aldrig anfalla i tredjespår. Men travet fungerade inte på upploppet och Isla de Pinos såg ut att få problem att nå ifatt ledande Carrotlover.

Sista biten mot mål chansade Carl Johan Jepson och i sista stegen nådde hästen ifatt, för att ett par meter efter mål galoppera.

– Jag kunde inte köra för fullt på upploppet utan fick bära hästen, annars hade vi vunnit lätt. Idag var det stolpen in för oss då galoppen kom strax efter mållinjen, sa segerkusken.

Nästa seger kom med det ständiga stallskriket Olivinia. I förra starten körde Jorma Kontio hästen för första gången och fick då galopp. Igår placerade den skicklige finländaren Olivinia utvändigt ledaren i ett tidigt skede. På sista långsidan kopplades segergreppet och Tomasz Wisniewski sto var överlägsen sina konkurrenter.

– Jag rekommenderade lite balansändringar efter förra starten. Idag handlade det bara om att köra felfritt. Olivinia har en duktig tränare, berömde Jorma Kontio i segerintervjun.

Dagens nyckelkusk var unge Mattias Djuse. Fyra uppsittningar hade Solvallatränaren och det slutade med två segrar och två mersmakande andraplatser. Vinnarhästarna var Leader Brodde och Enge Barack, som stod i en klass för sig i sina respektive lopp.