Viktigt trendbrott för RP-herrarna: "Med från start"

Efter två inledande förluster i serien fick RP äntligen knyta näven och lägga till två poäng i tabellen. “Stabil match, nästan rakt igenom”, berättar RP-spelaren Gabriel Enquist nöjt.

RP:s Christoffer Johansson tillhörde de främsta målskyttarna i hemmalaget. Arkivfoto

RP:s Christoffer Johansson tillhörde de främsta målskyttarna i hemmalaget. Arkivfoto

Foto: Erik Winell

Handboll2023-10-14 20:33


Slutresultatet hamnade på 35–31, där hemmalaget visade upp en stadig insats och där inget lämnades åt slumpen. 

– Kul att få vinna första matchen för säsongen, säger högerkantens Gabriel Enquist glatt.

På motståndarsidan stod Kroppskultur som inlett serien helt tvärtom, med två raka vinster. Så inför den här tredje matchen fanns inget annat för RP än att försöka övertyga och vända den tunga inledningen.

– Vi var med från start den här matchen. I de andra matcherna har vi legat under i början så nu fick vi en bra start och fortsatte därifrån, fortsätter Enquist. 

Mentaliteten på laget var också på helt rätt plats den här eftermiddagen i Sporthallen. Trots en mycket jämn match och att RP gick till halvtidsvila i ett underläge 17-18, sopade hemmalaget bort pressen i andra halvlek och visade att man var där för att vinna.

Vidare inför kommande helg, där en bortamatch mot Örebro väntar, kan laget bära med sig en positiv känsla.

– Vi får titta på vad vi gjorde bra idag och fortsätta med det, bra fart i sidled och mot mål, säger kantspelaren. 

Det var många spelarnamn i RP som fanns med i målprotokollet och i toppen av detta hittade vi Erik Kaliff (8), Christoffer Johansson (7) och Axel Mundel (6).

– Skönt med vinst mot favoriterna. Vi har bättre tålamod framåt i andra halvlek, vilket gör att vi gör färre misstag, men den största skillnaden är målvakts- och försvarsspelet, säger RP:s tränare Michael Malmberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!