Tillbaka i Linköping efter utlåningen: "Tuff höst"

En träning – sen kastades Albin Fingal rakt in i RP-laget. "Kul att spela, trist att förlora", sa han efter debuten.

Albin Fingal kom tillbaka till RP och gjorde debut i hemmamötet med Kristianstad.

Albin Fingal kom tillbaka till RP och gjorde debut i hemmamötet med Kristianstad.

Foto: Per Bergsten

Handboll2023-11-19 18:16

Ni kanske såg nyheten i fredags?

För att få mer speltid återvänder Albin Fingal hem till Linköping och RP – efter en höst där han mest spelat med Ystads division 2-lag och inte alls lika mycket med A-laget i högsta serien. 

Nu tillbaka i moderklubben för resten av säsongen.

– Det har varit en lite tuff och frustrerande höst, om jag ska vara ärlig. Jag kände att tvåan inte är där som jag vill spendera min säsong. Då var RP ett bra val. Andra gången vi pratade om en utlåning var det inga problem, sa 20-åringen efter 30–32 i hemmamötet med Kristianstad.

Det var en förlust som sved för RP som jagade en seger för att skaffa sig slagläge på övre halvan av tabellen. Hemmalaget avslutade helt okej under andra halvan av första halvlek, men direkt efter tog sig gästerna ikapp och förbi.

– Jag tyckte att vi hade om. Sen kändes det som att vi inte riktigt orkade. Några slarvfel här och några missar där, sa sena nyförvärvet.

Kraftfulle niometersspelaren inledde på bänken, men kom in och svarade för fyra mål på sex minuter mot slutet. Men det var förgäves. Vassast var annars sexmålskytten Hugo Kindefors på vänsterkanten.

– Känns absolut som att det finns att bygga på. Det kan bli bra, sa Albin Fingal, som fortfarande har jobb och lägenhet kvar i den skånska staden där Kurt Wallander löst många mordgåtor genom åren. Men efter en del pendlande flyttar han om några veckor tillbaka till Linköping.

– Inte jättelätt att komma in och spela efter bara en träning, men det underlättar att jag känner de flesta killarna i laget, sa han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!