"Tar ett steg framåt och två steg bakåt"

Skadeläget är onekligen tungt för RP:s herrar inför mötet med Hammarby. "Det har ställt till det lite", säger RP:s tränare Oscarsson Söder och suckar.

RP:s tränare Magnus Oscarsson Söder är fundersam över skadeläget.

RP:s tränare Magnus Oscarsson Söder är fundersam över skadeläget.

Foto: Rebecca Candevi

Handboll2019-10-11 19:00

Erik Kaliff är borta på grund av att han går en militärutbildning, Christoffer Johansson är borta på grund av sin axelskada, Mattias Bälter fortsätter sin rehab på grund av korsbandsskadan och Ludwig Isegren har inte kommit tillbaka från sin hjärnskakning. Läget börjar dock ljusna för Robin Johansson, men det är onekligen en tung skadelista för RP inför mötet med Hammarby. 

– Både Erik Kaliff och Robin Johansson har spelat väldigt mycket under försäsongen. Det är i princip en hel niometerslina som vi använt oss ganska mycket av som inte är tillgängliga. Det har ställt till det lite, säger RP:s tränare Oscarsson Söder. 

I samtalet med RP-tränaren är det många suckar som hörs. Dock menar han på att attityden som spelarna har inte är något fel på, men att omsättningen av spelare gör att det är svårt att utveckla spelet. 

– Med mycket spelare borta behöver vi täcka upp underifrån och då är det klart att kvalitén går ner. När det är så pass många borta är vissa delar svåra att jobba med då man tar ett steg framåt och två steg bakåt. Det ställer till det i rollfördelningen och vi behöver justera om i princip till varje match. Våra två högernior är ju borta så någon annan måste ju spela där, säger han efterföljt av ännu en suck. 

Känner du att det är kul med utmaningen att du måste möblera om eller är det bara en börda? 

– När det stod klart att vi inte har hittat några nyförvärv på utespelarfronten kände jag ändå att vi har många bra spelare med fin attityd. Alla är unga och har en bra energi i gruppen som vi kan göra något kul av. Men när det har blivit som det har blivit med väldigt mycket skador pendlar det. Jag vill inte behöva hitta nya lösningar inför varenda jäkla match utan vill hellre utveckla spelet och individer i de rollerna som de har. 

Nu väntar ett starkt Hammarby på hemmaplan och när läget ser ut som det gör är inte RP direkt favorittippade inför matchen. 

– Vi har en liknande plan som i de tidigare i matcherna och vill spela vårt spel med att springa mycket och ha ett högt tempo. Det gjorde vi inte lika mycket förra året men har försökt trycka på det mer i år. Vi har gjort fler kontringsmål i år utan för mycket tekniska fel i den fasen... Men sedan har vi för mycket tekniska fel i vår uppställning, men det är en annan sak. Det är en tuff match för oss mot ett bra lag, säger Oscarsson Söder. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!