RP:s uppryckning räckte inte i premiären

RP:s damer fick se sig besegrat av Göteborgslaget Torslanda i seriepremiären. “Vi satte inte våra lägen helt enkelt” säger Elin Andersson efter matchen.

Elin Aurell gjorde tre av målen när RP föll i premiären. Arkivfoto

Handboll2023-10-01 17:02

Det blev en tung förlust för RP i division 1-premiären mot gästande Göteborgslaget Torslanda HK. Det var en matchbild med fart och smällar från båda lagen, men där bortalagets duktiga målvakt Lisa Hägg satte stopp för RP att ta hem några poäng.

– Det var lite mycket tekniska fel och vi satte inte våra lägen helt enkelt, säger kantspelaren Elin Andersson efter förlusten.

undefined
Ebba Andersson

RP låg under med 9–15 i paus, men i andra halvlek ryckte RP upp sig och två kyliga straffar från nyförvärvet Elin Andersson såg till att det blev dramatik till slut och att matchen plötsligt fick mer liv.

– Jag tänker inte så mycket tror jag. Jag tänker att det är lugnt, jag sätter den, det är jag som har övertaget, säger Ebba Andersson om "strafftaktiken".

– Man bygger matchen bakåt och där tar vi igen i andra halvlek, fortsätter kantspelaren om lagets uppryckning.

RP hade 21–22 mot slutet, men kom aldrig ikapp och fick till slut ge sig med 22–25.

RP bekräftade för en dryg vecka sedan på hemsidan att Elin Andersson har skrivit kontrakt för säsongen (senast i Borlänge) och där klubben beskriver henne som “en säker straffskytt”. Nyförvärvet visade att det stämde i premiären och blev också utsedd matchens lirare i hemmalaget.