Nya tränare på gång till RP: "Klart i veckan"

RP:s herrar börjar om – och tar sikte på en ny allsvensk sejour. "Jag är övertygad om att vi kommer att bli ett topplag i division 1", säger sportchefen Patrik Olsson.

RP:s sportchef Patrik Olsson har snart klart med två nya tränare till herrlaget.

RP:s sportchef Patrik Olsson har snart klart med två nya tränare till herrlaget.

Foto: Jens Bollius

Handboll2020-04-15 07:00

Det var en dyster säsong där skador och avhopp störde den redan på förhand tunna RP-truppen. Förlusterna radades upp och laget rasade till slut ur allsvenskan. Tränaren Magnus Oscarsson Söder lämnade för att ta över damlaget Skuru i SHE och sedan dess har Patrik Olsson varit på jakt efter en ny tränare. 

Nu är det nära.   

– Jag hoppas att det blir klart den här veckan. Det är två nya tränare det handlar om, säger Patrik Olsson utan att vilja avslöja några namn. 

Sporten nåddes tidigare av uppgifter att en spelare med meriter från spel i Europa var aktuell som huvudtränare, men så blir det inte. 

– Det var på gång, men jag fick ett sent avhopp och övergången sprack, säger Patrik Olsson.

På spelarfronten blir det inte helt oväntat en del förändringar. Målvakten Rasmus Claar, som hämtades in inför säsongen, blir inte kvar. Veteranerna David Näsman, Mattias Bälter, Patrik Tosteberg och Emil Björklund vill fundera över sin framtid.

– Alla kommer nog inte att spela vidare. Om samtliga fyra skulle sluta så tappar vi såklart en massa erfarenhet, men samtidigt öppnar det upp för våra yngre spelare, konstaterar Patrik Olsson.

Det är tydligt att RP gärna ser en satsning på fler talanger i division 1 och att fler unga spelare kommer ges chansen när det blir spel på lite lägre nivå.

– Vi behöver blir bredare och det ser bra ut i ungdomslagen, det finns många duktiga spelare som på sikt kan vara med att spela upp laget i allsvenskan igen. Tanken är att vi ska vara ett lag på den övre halvan av allsvenskan inom tre år, säger Patrik Olsson. 

RP:s damer gjorde också en svag säsong i division 1 och var aldrig nära att nå någon kvalplats till allsvenskan. Det är helt klart att Ida Sandell inte spelar vidare. Dessutom har målvakten Moa Fridh sagt ifrån och Maja Karlsson slutar. Duon Elin Sjöbrink och Andrea Gannsjö kommer båda att flytta från Linköping på grund av sina studier och lämnar RP. Flera spelare, som Nathalie Barhanko och Anna Malmström, dras med svåra knäskador och är inte aktuella förrän tidigast till jul.

–I dagsläget letar vi främst efter niometersspelare, säger Patrik Olsson, som hoppas att Olivia Thörnholm, Mika Thorsson och Jonna Libom stannar. 

Tränaren Ludvig Carlsén kommer stanna och ska få hjälp av en ny assisterande tränare, där är det inte klart vem det blir.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!