Beslutet taget: Landeryd lämnar Vårdsberg

Under de fem senaste åren har Landeryds Golfklubb drivit Vårdsbergs GK. Men nu är samarbetet över och framtiden för golfbanan osäker.

Osäker framtid för Vårdsbergs GK.

Osäker framtid för Vårdsbergs GK.

Foto: Victor Bomgren

Golf2023-08-25 17:00

Tidigare i veckan kunde Corren berätta att Ekeblad Bostad vill bygga över 100 bostäder på golfbanan i Vårdsberg. I samarbete med markägaren – familjen Möller – har lämnats in en ansökan om ny detaljplan. Exakt hur lång tid en sådan process tar är oklart, men det talas om mellan fem och tio år.

Landeryds GK har sedan fem år tillbaka arrenderat och skött anläggningen. Nu går avtalet ut vid nyår och klubbdirektören Björn Sturehed bekräftar att det inte kommer att förlängas. Dels för planerna på framtida bostäder, men främst för att de ekonomiska förhandlingarna med markägaren inte gått i lås.

– Vi fick ett bud som vi inte ansåg vara affärsmässigt tillräckligt bra. Det var en kraftig höjning med andra villkor och det skulle bli för mycket för oss, säger Sturehed.

I ett brev till klubbens medlemmar förklaras beslutet så här av Landeryds styrelse:

"Det är en markant höjning av arrendet jämfört med den kostnad vi haft denna femårsperiod, tillsammans med andra tillhörande villkor. Planerna på att bebygga golfbanan med bostäder har för vår del påverkat beslutet."

– Att vi drivit Vårdsberg har varit för våra medlemmars bästa och skapat ett mervärde. Det finns idéer på vad vi kan erbjuda i stället, men vi återkommer med mer information kring det, säger Björn Sturehed.

Christer Derger, som är ordförande i Vårdsbergs GK, säger:

– Så vitt jag har förstått det så har ägarna av anläggningen för avsikt att tills vidare driva golfklubben vidare på det sätt som gjordes innan Landeryd kom in i bilden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!