Fritzell stoppade Linköpings segersvit

Fyra mål framåt räckte inte för att Linköping innebandy skulle rå på Pixbo Wallenstam. "Vi tappade flera av de grundläggande sakerna", säger Libk:s lagkapten Matej Jendrisak efter 4-7-förlusten.

Matej Jendrisk var inte nöjd med spelet framför eget mål i matchen mot Pixbo.

Matej Jendrisk var inte nöjd med spelet framför eget mål i matchen mot Pixbo.

Foto: Rebecca Candevi

Innebandy2019-11-17 19:14

Trots att siffrorna var jämna i två perioder kändes det inte som att Linköping riktigt var nära en vändning mot Pixbo Wallenstam. När hemmalaget väl tryckte in ett mål gav bortalaget snabbt en replik och därmed kom inte Libk in i något riktigt flyt. 

– Första perioden var riktigt bra från Andreas Bloms sida i målet. Han räddade oss ganska mycket och matchen kunde redan varit död där. Men han gjorde att vi höll oss kvar, säger Libk:s lagkapten Matej Jendrisak och fortsätter:  

– Vi hade mycket chanser i andra. Jag var i flera riktigt bra positioner där det måste bli mål. Men i tredje var det som att vi inte fick något tryck mot deras kasse. 

Det kändes aldrig som att ni fick något mentalt övertag i matchen. 

– Precis. Det är många saker som vi missar i dag och vi håller inte nivån. När vi gör något bra tappar vi lite fokus och då gör vi något dåligt. 

Den tidigare Libk-spelaren Gustav Fritzell ligger nu tvåa i SSL:s poängliga. Och visst skulle han hitta till målet även mot Linköping. Två mål och en assist stod han för mot sin tidigare klubb och var en bidragande faktor till Pixbos seger. 

– Hela deras förstafemma spelade jättebra och har gjort det hela säsongen. Tyvärr stoppade vi dem inte. De har gjort mycket mål hela säsongen och "Gurra" (Gustav Fritzell) är en av dem, säger Jendrisak. 

Hur är känslan i laget nu? 

– Efter de tre matcherna som vi vann var det helt okej. Vi är ett ganska ungt lag och behöver ge allt på varje träning och match. Om vi tappar fem-tio procents fokus så gör vi misstag. Vi måste jobba hårt hela tiden. Det har som sagt känts helt okej, men frågan är om "helt okej" är rätt för oss. 

Linköping är inne i ett generationsskifte och har tappat en del tongivande spelare. Därmed har de också fullt upp med att hitta sin identitet och skapa nya naturliga ledare i laget. 

– Det är fortfarande samma sak som förra säsongen. Vi tappade flera killar som var viktiga för våran grupp. Vi behöver hitta nya ledare som kan ta nästa steg för hela laget. Robin Laakso (målvakten) är uppe och pratar ganska mycket, men vi behöver ha flera som gör det. 

Är det några som har blivit tillsagda att ta en större roll?

– Ja, men vi får se vad som händer. Det är alltid svårt och någonting som kommer med tiden. 

Pixbo fick jubla, sju gånger.
Pixbo fick jubla, sju gånger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!