Det är över ett år sedan Matthias Freyschuss deltog i sin första proffsmatch mot Johannes Lundström.

– Det största arbetet med att gå från amatör till proffs var att hitta en match. Det är inte jättelätt i Sverige. De vill ju såklart ha bra motståndare och bra matcher. Vi sökte nästan i ett år innan vi fick en match. Men jag tränade ju för fullt här nere ifall det skulle dyka upp något. När vi väl fick matchen hade vi två månader att förbereda oss. Det blev dubbelpass och fullt fokus på att läsa av hans svagheter och göra mig bättre på det jag redan var bra på, säger Matthias Freyschuss som tävlar för Mjölby fight gym.

Och det blev vinst i den första matchen efter att Lundström oväntat gav upp mitt i matchen.

Artikelbild

– Det blev en urladdning från kroppen att få vinna sin första match. Allt släpper och man kunde sluta oroa sig. Det går knappt att beskriva. Det var lite oklart varför han gav upp. Vi tror att det var en leverspark som tog rätt bra som gjorde att han avslutade matchen. Han klappade i marken när egentligen ingenting hände, säger Freyschuss.

Nu är det den danska Mark Madsen som tog OS-silver i brottning 2016 som står för motståndet.

– Min gameplan är inte direkt att börja brottas med honom. Jag kommer använda mig av mina starka sidor. Jag är väldigt allsidig och kan växla mellan olika kampsporter. Jag känner inte att jag behöver vara orolig för hans brottning. Visst, han kanske kan slänga ner mig ett par gånger men MMA är lite mer än så. Det gäller att jag gör allt som han inte är van vid, säger Freyschuss med ett litet leende.

Matchen arrangeras i danska Nykøping falster den 13 januari på "MMA Galla Volym fyra" där Freyschuss tävlar i viktklassen -77 welterweight.

Artikelbild

– Jag blir lite taggad av att matchen är på hans hemmaplan. Jag har inte lika mycket press på mig då. Samtidigt har jag vänner och familj som kommer ner och hejar på mig. Det skulle samtidigt vara extra gött att få vinna på hans hemmaplan.

Vad har du för målsättningar framöver?

– Det hade varit kul att hitta någon gala där man kan bli signad för flera matcher istället för en i taget. Jag hade gärna varit här i Sverige, men tackar inte nej till att åka runt i världen heller. Planen är att komma så långt jag kan med Mjölby fight gym. Det är riktigt bra att vi kommit såhär långt och innan proffsmatcherna tog vi många medaljer i amatörligan, trots att vi tävlade mot större klubbar i Stockholm och Göteborg. Att få Mjölby fight gym till UFC är nästan ett mål. Känner jag att jag kan ta alla matcher stegvis, klättra och bli bättre behöver jag ju inte byta klubb. Det är inte omöjligt.