LFC är bättre än IFK – på papperet: Här är betygen

Här är våra betyg på derbylagens insatser under våren, mellan ett och fem där fem är mästarklass.

Cathinka Tandberg och övriga LFC-are jublar.

Cathinka Tandberg och övriga LFC-are jublar.

Foto: Peter Holgersson

Fotboll2023-05-13 10:00


LINKÖPING FC

Målvakt 2

Möjligt att det är ett snålt betyg för VM-aktuella Cajsa Andersson har tidigare visat att hon är värd mer. Men visat något svajig form under våren.

Försvar 2

Med sättet som LFC spelar på med den offensiva balansen sätts backlinjen på prov om inte första pressen biter. Det gör att det inte alltid känns helt stabilt.

Mittfält 3

Med Olga Ahtinen på plan med Saori Takarada och Yuka Momiki (om man inte räknar henne som forward) är det rent av seriens bästa med rörligheten och kreativiteten, men nu saknas kaptenen och det märks.

Anfall 4

Fem mål av både Cathinka Tandberg och Cornelia Kapocs så här långt och med Momiki som komplement. Då måste betyget bli högt.

Tränare 4

Andrée Jeglertz har givit LFC ett lyft och det är bara att titta på meriterna.

Form 3

Efter pangstarten ställde diverse skador till det med bara en poäng på tre matcher. Men nu två raka och åtta mål gjorda mot sämre lag. 

Totalt: 18.

IFK NORRKÖPING

Målvakt 2

Nyförvärvet Erin Nayler är skadad, vilket gjort att unga Sofia Hjern fått chansen och svarat för en helt okej start. 

Försvar 2

Har varit mellan olika formationer med både tre-, fyr- och fembackslinje. Försvarade sig riktigt bra mot Häcken. Shannon Woeller bra nyförvärv, Ebba Handfast en överraskning.

Mittfält 3

Bästa lagdelen, skulle vi säga. Vilma Koivisto, värvad från Umeå, håller bra klass och bildar ofta central trio med Elsa Burvall och My Cato.

Anfall 2

Elva mål gjorda på sju matcher är väl okej, men svagt motstånd till en början. Wilma Leidhammar spännande talang, men finns mer att få ut av nyförvärven Nicole Robertson och Chelsie Dawber.

Tränare 3

Tor-Arne Fredheim är en rutinerad herre, men har inte så mycket erfarenhet på damsidan. Fått till en bra organisation vilket gör nykomlingen svår att slå.

Form 2

Med tre raka förluster är det svårt att ge ett högre betyg, men då ska sägas att Häcken, Piteå och Rosengård stått för motståndet.

Totalt: 14.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!