Så ska Maif rädda ekonomin till ettan

Om det blir ettan 2020 ska Motala AIF vara redo. Fotbollsordföranden Marcus Kåtorp berättar om klubbens sätt att möta en ny tid.

Marcus Kåtorp, ordförande, och hela Motala AIF är redo för duell mot Ytterhogdal. Om det blir ettan nästa år är Maif redo för det, både som lag och som klubb.

Marcus Kåtorp, ordförande, och hela Motala AIF är redo för duell mot Ytterhogdal. Om det blir ettan nästa år är Maif redo för det, både som lag och som klubb.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-11-01 16:00

– Vi har en försiktig optimism, säger Kåtorp på en rak fråga om hur läget är i klubben.

Maif ömsar skinn på flera sätt. Klubbchefstjänsten som Mikael Larsson hade är borta och Larsson, som nu är marknadschef hos rivalen Linköping City, tackade nej till den nya kanslichefstjänsten. Det jobbet har nu bytt rubrik till en "doer" utan chefstitel. En person som brett ska jobba med marknadsföring sponsring och Vätternrundan.

– Vi har en person på gång där, det kan bli klart om ett par veckor. Vi är nära, säger Marcus Kåtorp.

Ekonomin är och har varit ansträngd. Maiffotbollen backade 2018 med 600 000 kronor, och det blir troligen ännu större förlustsiffror i år. Men det är en "kontrollerad förlust", enligt ordföranden.

– Vi har en omorganisation i gång i år där den nuvarande styrelsen har utmanat invanda rutiner och metoder. Vi försöker ha en ny attityd och nya tillvägagångssätt. Vi vill vara öppna och involvera många, och vi går till botten med saker. Åtgärdsplanen ska ge resultat 2020, säger Marcus Kåtorp.

En åtgärd för att rädda årets resultat kan vara att sälja den bostadsrätt, en lägenhet nära Norra IP som ofta används av spelare, som Maif äger.

– Vi har tillgångar som vi ser över hur vi kan använda, säger Marcus Kåtorp.

Division 1 är känd för en nivå med höga kostnader och små intäkter förhållandevis. Men om Maif skulle gå upp redan nu är klubben redo för en högre serie.

– Klubben och sportgruppen har pratat om scenarion som finns. Christer (Persson, tränaren) har presenterat vad han tycker krävs och behövs. Vi kommer att vara redo när vi än går upp, säger Marcus Kåtorp.

I samband med kvalmatchen mot Ytterhogdal på lördag kommer Maif att för ungdomsledarna och sponsorer presentera hur klubben vill jobba med bredden, ungdomarna, under akademin. Där ska det bli en nysatsning.

Personligt: Namn: Marcus Kåtorp. Ålder: 43 år. Bor: Lägenhet i Motala city. Familj: Fru, tre barn, två hundar. Yrke: Krögare, driver Harrys, Statt och Övralid. Fritidsintressen: Träna, vara hemma. Förebilder: Föräldrarna Sören och Solveig. Drömresemål: Maldiverna. Blir glad av: Delade framgångar. Blir irriterad på: Falska människor. Lyssnar på: Beror på humör, Guns'n'roses eller country. Bästa tv-program: Premier league en lördag. Favoritlag: Liverpool. Okänd talang: Sjunger bra när jag vågar. Fotbollsklubbar: Motala AIF, Fornåsa, Dannäs Värnamo, Österstad, Motala AIF.

Motala AIF har ett nytt sätt att jobba och kommer att anställa en person utan chefstitel. Det kan bli lägenhetsförsäljning för att säkra ekonomin.
Motala AIF har ett nytt sätt att jobba och kommer att anställa en person utan chefstitel. Det kan bli lägenhetsförsäljning för att säkra ekonomin.
Karta: Harrys
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!