SÄ förÀndrar LFC efter turbulensen

I praktiken har Olof UnogÄrd varit sportchef och William Strömberg huvudtrÀnare i Linköpings FC under 2019. 2020 blir de det pÄ papperet ocksÄ.

William Strömberg och Olof UnogÄrd delar pÄ ansvaret nÀsta sÀsong. Fredrik Wiklund (inte med pÄ bilden) fortsÀtter som mÄlvaktstrÀnare.

William Strömberg och Olof UnogÄrd delar pÄ ansvaret nÀsta sÀsong. Fredrik Wiklund (inte med pÄ bilden) fortsÀtter som mÄlvaktstrÀnare.

Foto: Per Bergsten

Fotboll2019-11-13 14:24

– För vĂ„rt sĂ€tt att jobba blir det i stort sett inga förĂ€ndringar, sĂ€ger Olof UnogĂ„rd.

Det har knappast undgĂ„tt nĂ„gon att mycket har hĂ€nt i allsvenska LFC under senaste tiden. Bland annat har Olof UnogĂ„rd fĂ„tt tuff kritik, men ocksĂ„ starkt stöd av spelartruppen. Ordföranden Paul Lindvall har ocksĂ„ öppnat för förĂ€ndringar i organisationen kring laget – och nu Ă€r det klart.

Liksom i Ă„r kommer Olof UnogĂ„rd och William Strömberg att dela pĂ„ trĂ€naruppdraget, med skillnaden att Strömberg fĂ„r utökat ansvar som huvudtrĂ€nare med  uttalat ansvar för trĂ€nings- och matchupplĂ€gg. UnogĂ„rd fĂ„r i sin tur kombinera sitt huvudtrĂ€narjobb med en permanent sportchefsroll.

– Helt rĂ€tt att William fĂ„r kliva upp. För att fĂ„ ut maximalt av oss bĂ„da tror jag att det Ă€r helt rĂ€tt med de hĂ€r rollerna, sĂ€ger UnogĂ„rd.

Som en följd av turbulensen har han sjÀlv varit tveksam och enligt uppgift anmÀlt intresse för lediga trÀnarjobbet i Göteborg.

– InstĂ€llningen har hela tiden varit att stanna hĂ€r, men i en roll som kĂ€nns bra och det gör det nu. Jag har haft en sportchefs uppgifter, men nu blir det ett mer tydligt ansvar. Jag fĂ„r en budget att förhĂ„lla mig till och behöver inte dubbelkolla allt, sĂ€ger UnogĂ„rd.

LFC har ett tufft ekonomiskt Är bakom sig med krav pÄ miljonvinst för att rÀdda elitlicensen och frÀmst tack vare Michael Cocozzas gÄva kommer nu att göras ett tillrÀckligt plus för att tÀcka tidigare underskott och fÄ ett positivt eget kapital inför nÀsta budgetÄr.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!