Mjölbytjejen om guldstriden – mot Linköping

Mjölby-tjejen och landslagsstjärnan Jonna Andersson har ett par spännande veckor framför sig. Efter 1-1 mot tidigare klubben Linköping FC fortsätter gulddramat för henne och hennes grönvita Hammarby.

Mjölby-tjejen Jonna Andersson laddar för ett gulddrama i den grönvita dressen.

Mjölby-tjejen Jonna Andersson laddar för ett gulddrama i den grönvita dressen.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Fotboll2023-10-22 07:00

– Det var riktigt surt att de (Linköping) gör ett mål så sent idag. Vi gör det bra idag annars, suckar den 30-åriga landslagsbacken efter 1-1 mot Linköping FC på ett minst sagt blåsigt Kanalplan.

Kanalplan och Södermalm har varit Anderssons hem sen förra året. Ett hem som hon trivs i.

– Det är en otroligt fin och stor klubb. Extra kul med att vi har så mycket publik som sluter upp till våra matcher. Det gör mycket. Sen försöker jag att komma hem till Mjölby så mycket jag kan.

Regnet från stormen Babete vräker ner över konstgräset. Jonna Andersson traskar runt och hälsar på spelare som Emma Lennartsson och Cajsa Andersson. Spelare som hon tidigare delat omklädningsrum och fotbollsliv med.

– Det är klart att det alltid är speciellt att möta LFC. Det är en klubb jag varit i under nio säsonger. Samtidigt så har jag mött dem ett par gånger nu så man börjar väl bli van. När det är match så är det också alltid ett matchfokus som gäller, säger Andersson.

Till lördagens toppmatch mot Linköping fanns närmare 3000 grönvita supportrar på plats. Till guldstridens kanske allra hetaste match, hemma mot Häcken efter landslagsuppehållet väntas ännu fler.

– Det kommer bli riktigt kul. Den matchen blir väldigt viktig, säger Andersson.

Hur stora är era guldchanser?

– Stora. Vi har ett bra läge, avslutar Andersson innan hon lufsar bort mot ett par trogna supportrar som står redo med autografblocken i högsta hugg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!