Maifaren på plats i Rom för tester

Roberto Vranjes har lämnat Motala AIF. Nästa klubb kan bli storklubben AS Roma för 16-åringen från Charlottenborg. Han är i Rom nu och är nära kontrakt.

Roberto Vranjes, 16-åringen från Charlottenborg, har lämnat Motala AIF och är just nu i Rom för träning med storklubben AS Roma. Tester återstår innan något kan bli klart för Maifaren.

Roberto Vranjes, 16-åringen från Charlottenborg, har lämnat Motala AIF och är just nu i Rom för träning med storklubben AS Roma. Tester återstår innan något kan bli klart för Maifaren.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2021-09-29 15:00

– Det är ingenting som är klart än, som vi kan gå ut med, säger Roberto Vranjes på telefon från Italien.

Roberto Vranjes, född 2005, har tidigare varit aktuell för olika storklubbar och akademier, både i Sverige och ute i Europa. Nu ser det ut att bli juniorspel i AS Roma. Han har också tidigare varit aktuell för klubbarna Fiorentina och SPAL.

I början av veckan landade Motalakillen i Rom för några dagars träning och tester med AS Roma.

– Jag har träffat laget och nu tränar vi snart igen här, säger han.

Maifs fotbollsansvarige Daniel Soner konstaterar att Roberto Vranjes är i Rom just nu, men att ingenting är klart mellan klubbarna.

– Det är intresse kring honom och som vi ser det har han lämnat Maif just nu. Sedan får vi se vad som händer, säger Daniel Soner.

Roberto Vranjes går i skolan på barn och fritid på Carlsund, tvåan ihop med Maifkamraten Alem Nezirevic.

Om det blir något med Roma lär han sluta skolan i Motala.

– Mitt mål är att komma utomlands. De har hört talas om mig, men nu gäller det vad jag visar de här veckorna, sade Roberto till Sporten inför sin förra testresa till Italien.

Alem Nezirevic, ett år äldre än Vranjes och född 2004, har det också varit stort intresse kring. Dels från IFK Norrköping, men även från olika utländska klubbar. Nezirevic har kontrakt med Maif även nästa år, 2022.

– Alem är kvar hos oss och det finns inget konkret bud från någon. Han får köra på så dyker det säkert upp, säger Daniel Soner.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!